Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Téltemetés pogácsával és borral
Téltemetés pogácsával és borral Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. március 10.

ImageEgy „Téltemető szertartás” keretében pogácsasütő- és borversenyt rendezett a Bodajki Civil Fórum. A borverseny Bodajkon régi hagyománynak számít, ám az utóbbi időben kissé héttérbe szorult. Ezért a helyi civilek „leporolták” az ötletet, s a pogácsasütéssel kiegészítve viadalra hívták a lakókat...

 

„A bodajki asszonyok híresen jó süteménykészítők – ezt megyei díjaik is bizonyítják- ezért bizton reméltük, hogy pogácsasütésben is jeleskednek.” – nyilatkozta a Fehérvári Híreknek az egyik fő szervező, Bubenik Tibor – „A Nyugdíjas klub azonnal támogatta az ötletet, de szép számban jelentkeztek idősebb házaspárok is – a férj borral a feleség pogácsával. A fiatalabb korosztály néhány tagja új ízekkel színesítette a kínálatot.

 

Image
.

„ Bubenik Tibor elmondta, hogy március elejére a tavalyi borok már szépen letisztultak, „ versenyképes” állapotba kerültek. A hívó szóra számos bodajki – néhány fehérvárcsurgói és iszkaszentgyörgyi – borosgazda jelentkezett annak ellenére, hogy az elmúlt év a szőlőtermesztés szempontjából ís katasztrófális volt. Ezzel együtt jó eredmények születtek, ami bizonyítéka a helyiek hozzáértésének.

Image
.

 

A pártatlan zsűri értékelésében dicsérte az aranyérmes borokat és utalt a gyengébben szereplő minták hibáira és annak kijavítási módjára is. Ezután kezdődött a kóstolás, mindenki kedvére ehetett pogácsát és kortyolhatott a borokból.

Image
.

 

Ezzel egyidőben kezdődött a szavazatgyűjtés, melynek eredményeként megszületett a közönségdíjas pogácsa és bor. A nyertesek az oklevélen túl tárgyjutalmat – konyhai edény, illetve lopó – is kaptak.

 

Image
.

A rendezvény befejező része közös énekléssel – Bernáth István kitűnő harmonika kíséretével - jó hangulatban telt.

Image
.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >