Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Küzdeni fogunk a kupáért!
Küzdeni fogunk a kupáért! Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2011. március 11.

ImageA Szolnok abszolút favorit, de azért megyünk, hogy nyerjünk. - mondja a kupadöntőről Braniszlav Dzunics, aki egyelőre csak a Sopronra koncentrál. Rengeteg kupadöntős tapasztalata van az Albacompnak, de végső siker már több mint tíz éve nem volt osztályrésze. Volt, amikor túljutott az elődöntőn, volt, hogy hazai pályán játszott az aranyért, de igazából nem sok négyes döntőre emlékezhetünk jó szívvel. Az esély most megint adott, más kérdés, hogy mintha az égvilágon minden a hazai Szolnok sikerét vetítené előre, kicsit maguknak is rendezik az egész "final fourt" a Tisza-partiak.

 

A vendégszurkolók diszkriminatív módon sokkal drágábban és nehezebben, ráadásul korlátozott módon juthatnak csak jegyhez, pedig ha ezt nem találták volna ki a szervezők, akkor is telt ház lenne, és akkor is az Olaj lenne a favorit hazai pályán.

- Le kell szögezni, a kupa legnagyobb esélyese egyértelműen a Szolnok - mondja Braniszlav Dzunics, aki csütörtökön egy Paks elleni edzőmeccsel hangolta csapatát a négynapos ünnep közepébe ékelt kupadöntőre. (Az atomváros csapata igazán nincs irigylésre méltó helyzetben, hiszen az első elődöntőben a házigazdával játszik, és úgy tűnik, eleve a vesztes szerepét osztották rá, hiszen Szolnokon mindenki a "nagydöntőre" készül.)

- Akkor is az Olaj lenne az esélyes, ha nem játszana hazai pályán, hiszen jelenleg a legerősebb csapat itthon - szögezi le Báne. - De természetesen mi úgy megyünk Szolnokra, hogy meg akarjuk nyerni a kupát, nem adhatjuk fel előre. Az biztos, hogy két nagyon nehéz meccs vár ránk, és most csak az elsővel szabad foglalkoznunk.

Ezen pedig a Sopron lesz az ellenfél. Nem is kell sok szót vesztegetni rá, miért ígérkezik már ez is pokolian kemény feladatnak. 1-1 a mérlegünk a Meszlényi-csapattal ebben a szezonban, idegenben évek óta nem nyertünk ellenük - még szerencse, hogy ezúttal ők sem otthon játszanak... Az őszi vereséget és a hazai szoros meccset is felidézve akár azt is hihetjük, nem fekszik nekünk a Sopron játéka.

- Nem azt mondanám, hogy nem fekszik, inkább az a helyzet, hogy egy szervezett védekezésre képes csapat ellen mindig jobban szenvedünk. Márpedig a Sopron tud védekezni, és biztos, hogy csak akkor verhetjük meg, ha csapatként játszunk - mondja Dzunics. - A mi játékosainkról mindenki tudja, hogy remek képességűek, egyénileg több klasszis is van köztük, de van olyan szintű ellenfél, akivel szemben már a trükk, a csel, a villogás önmagában nem elég. Pláne, ha a felelősséget tolja el magáról valaki ezekkel. Egymásért, a feladatot felvállalva kell játszani. Úgy nyerhetünk, ha odafigyelünk, jobban védekezünk, mint a legutóbbi meccseinken, mert bizony voltak hiányosságok. A Sopronban sem lehet egy embert kiemelni, a kezdő ötösük remek. Magyar válogatottak és jó külföldiek alkotják. Talán abban bízhatunk, hogy mi "többen vagyunk", de azért az ő kispadjukról is be tud szállni rutinos játékos, aki hozzátehet a meccshez. Nagyon nehéz dolgunk lesz.

Ha pedig ezt az akadályt sikerrel veszi a csapat, fél nappal később már döntőt játszik, vagyis fizikailag is nehéz feladat előtt áll. De odáig még senki nem tervez az Albacompnál, most az elődöntő van célkeresztben. Amit valószínűleg csak tökéletes összpontosítással lehet megnyerni. A mester szerint ezzel tisztában vannak a fiúk, ennek megfelelő lesz a hozzáállás.

- Ez a csapat bebizonyította, hogy tud küzdeni. Küzdeni fogunk a kupáért, ezt megígérhetem, nem adjuk olcsón, most ez a legfontosabb célunk. Nem foglalkozunk a bajnoksággal, alapszakasszal, rájátszással, a Magyar Kupa egy kiemelt állomás, önmagában értékes, nem valamely folyamat részeként. Minden játékosom harcolni fog érte.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >