Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Felismerte kerékpárját Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. március 17.

ImageAzzal telefonált be a rendőrségre egy fiatal, hogy látta, amint egy fiú azon a kerékpáron ül, amit tőle februárban elloptak. A rendőrök a fiatalkorút előállították a kapitányságra, a biciklit lefoglalták. Mint később kiderült, a 15 éves fiú két barátja is összefüggésbe hozható a kerékpárlopással, akik egyikénél a rendőrök a házkutatás során még egy lopott biciklit megtaláltak.

 

Németh – Kész Mónika r. szds., a FM RFK szóvivője honlapunknak elmondta, hogy a 107-es segélyhívóra érkezett a bejelentés egy ellopott kerékpár megtalálásával kapcsolatban. A bejelentő 20 éves fiatal az ügyeletesnek elmondta, hogy Székesfehérvár, Ligetsoron vette észre, hogy egy fiú a tőle februárban a fehérvári Pelikán udvarban ellopott 61.000.- Ft-os biciklijével közlekedik.

Követni kezdte, és a Szedreskerten érte utol, ahol kérdőre vonta. A fiú neki azt mondta, a kerékpárt egy ismeretlen személytől vásárolta 12.000.- Ft-ért. A sértett a kerékpárt egyértelműen felismerte, bár elmondta, annak kerekeit, kormányát, illetve teleszkópját egy másik bicikliről szerelhették rá. Amikor a járőrök a helyszínre értek, és elszámoltatták a lopott biciklivel közlekedő 15 éves fehérvári fiatalt, még nekik is egy ismeretlen férfiről beszélt, akitől a kerékpárt megvette, később azonban a nyomozóknak kihallgatása során már az egyik barátját nevezte meg eladóként.

Miután a nyomozók a barát lakcímére kimentek, annak tárolójában két kerékpárt találtak. Mint kiderült, egyiken a 20 éves fiútól ellopott kerékpár különböző alkatrészei voltak, míg a másik egy korábban a Sziget utcából ellopott kétkerekű volt. A rendőrök így ezt a két biciklit is lefoglalták. A szintén 15 éves fehérvári fiatalt is előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, ahol lopás elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Beismerő vallomást tett, és elmondta, a biciklivel megtalált fiúval és egy harmadik személlyel közösen lopták el a kerékpárokat.

A biciklik szakértői vizsgálata, illetve a trió tagjainak a lopásban játszott szerepe még tisztázásra vár. Az ügyet a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja. Egy másik biciklilopásos ügyben is dolgoztak a fehérvári nyomozók a tegnapi napon. Egy 17 éves úrhidai fiútól fiatalok elvették 192.000.-Ft os BMX kerékpárját az úrhidai focipályánál.

A fiú az esetet követően apukájával visszament a helyszínre, miközben értesítették a kerékpárlopásról a helyi körzeti megbízottat. A rendőr előállított két 17 éves fiatalt, akik egyike – aki kihúzta a sértett alól a kerékpárját – gyanúsítottként került kihallgatásra, míg társa tanúként szerepel az ügyben. A kétkerekűt nem sokkal később a nyomozók a focipálya közelében egy lakatlan telken megtalálták. Így a lopási kár megtérült.

 
< Előző   Következő >