Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Ezúttal kijött a két csapat közti különbség
Ezúttal kijött a két csapat közti különbség Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2011. március 17.

ImageA Sapa Fehérvár AV19 jelentősen feljavult játékkal nagy gólkülönbséggel győzte le a Miskolci Jegesmedvéket az OB I. elődöntőjének második mérkőzésén. Ezzel immáron egy győzelemre vagyunk a bajnoki döntőtől. - A Sapa Fehérvár összeállításában néhány változtatásra szánta el magát Kevin Primeau vezetőedző: a kapuban Hetényi kezdett, kimaradt viszont Durco, bekerült ellenben Fekete. A csapat láthatóan nem akarta a véletlenre bízni ennek a találkozónak az eldöntését, az első perctől kezdve támadólag léptünk fel.

 

Hamar emberelőnybe kerültünk, azonban csak a kapuvasat találtuk el, igaz, azt kétszer is. A vendégek kiegészülése után is hatalmas mezőnyfölényben voltunk, nem ért senkit meglepetésként Johansson vezető gólja. A center Palkovics pazar indításával ugrott ki, és hiába gáncsolták el, fekve is a kapuba juttatta a korongot (1-0).

A Miskolc elvétve jutott csak el a kapunk elé, a másik oldalon ellenben nagyobbnál nagyobb helyzetek maradtak ki, Palkovics, Johansson és Mihály is növelhette volna az állást.

A befejezések azonban nem sikerültek, így minimális hazai előnnyel érte a szünet a feleket. A második felvonás elején sem változott a játék képe, az újabb gólra nem is kellett sokáig várni: Fekete remekbe szabott centerezését Kovács kapásból varrta a hosszú felsőbe (2-0). A sárga-feketék minden erejét lekötötte a védekezés, amelybe be-becsúsztak szabálytalanságok.

Rafaj kiállítása alatt Johansson kék vonalas lövésébe Palkovics ért bele jó érzékkel - Budai nem védhette (3-0). Kisvártatva egy ki nem kényszerített hibából szépített a Miskolc: Ackeström bonyolódott felesleges cselekbe saját kapuja előtt, Saluga elvette tőle a pakkot, Dubek pedig értékesítette a ziccert (3-1). Nem sokáig volt oka az örömre a vendégcsapatnak, ugyanis három perc elteltével Vas kék vonalas lövését alaposan elnézte Budai kapus (4-1). Tekintélyes előnnyel vonulhatott tehát pihenőre a Sapa Fehérvár, amely minden tekintetben dominálta a meccset.

A záró harmadot érdekes jelenetsor vezette fel: Vas Márton pimasz cselekkel fektette el Budait, aki kétségbeesésében elhajította a botját, ezzel góltól mentve meg csapatát. A szabály kimondja: ha egy játékos a védekező harmadában szándékosan elhajítja a botját, büntetőt lőhet az ellenfél. Természetesen most sem volt másként, Ladányi vállalta a rávezetést, és higgadtan be is lőtte (5-1).

Egy reklámtábla leválása adott némi plusz pihenőt a csapatoknak, de az erejével elkészülni látszó Jegesmedvéken ez sem segített: futószalagon jöttek a fehérvári gólok. Előbb Mihály kerülte meg a vendégkaput, majd lőtte ki ravaszul a rövid felsőt (6-1), aztán fél perc múlva Ladáyi álompasszát az üresbe mozgó Sofron emelte a gólvonal mögé egy testcsel után (7-1). Budait Gyenes váltotta, de hamar felavattuk őt is, egy sakk-mattra kijátszott akció végén Fekete átadását Kovács váltotta gólra (8-1).

Egy kettős hazai emberhátrány adott módot a vendégeknek, hogy rendezék soraiket, ám ahogy az egyik büntetésünk letelt, Johansson szenzációs passzal hozta ziccerbe Tóth Adriánt, aki szép megoldást választva szerezte meg kilencedik találatunkat (9-1). A folytatásban az volt a kérdés, meglesz-e a Sapa Fehérvár tizedik gólja, de ez végül nem jött össze. A fontos persze nem ez, hanem az, hogy összesítésben 2-0-ra vezet a Sapa Fehérvár, azaz már csak egy győzelemre vagyunk a bajnoki döntőtől.

Mestermérleg, Kevin Primeau:

Ezúttal végre belőttük a helyzeteinket, kilencszer találtunk be, de például Palkovics egymaga még öt gólt szerezhetett volna. A védekezésünk is sokkal jobb volt, mint legutóbb, elvégre egy bajnoki címre törő csapat nem kaphat hat gólt, A korong nélküli játékban is előbbre léptünk keddhez képest, amikor általánosságban is kissé rozsdásan mozogtunk. Mi ma négy sort veztettünk be, az ellenfél hármat, felőröltük őket és ez kijött a végén. Ma mindenki jól játszott a csapatban.

Mestermérleg, Bob Dever:

Nem engedhető meg, hogy 5 percen át jégkorongozzunk és 55 percen át csak szemléljük az eseményeket. Márpedig ma csak nézők voltunk 55 percen keresztül. A fiúk ma úgy játszottak, ahogy szerintük kellene, nem pedig úgy, ahogy valójában kéne. Senki nem játszott jól, és ez egy ilyen csapat ellen nem is vezethet másmilyen eredményre. Megérdemeltük a vereséget, sajnálom azokat a szurkolóinkat, akik eljöttek, és ezt látták... De legalább bebizonyosodott, hogy nem lehet így játszani; nekünk okos, egyszerű, kemény hokira kell törekednünk, nem pedig erre a valamire, amit ma csináltak a játékosok.

Sapa Fehérvár AV19 - Miskolci JJSE 9-1 (1-0, 3-1, 5-0)
Székefehérvár, 1800 néző, vezette: Gebei, Babic, Németh, Bedő.
Sapa: Hetényi - Horváth, Ackeström, Hajós, Ladányi, Benk, Kiss D., Varga A., Sofron, Kovács, Mihály, Palkovics, Tóth A., Tokaji, Maklári, Johansson, Vas, Jobb, Fekete. Vezetőedző: Kevin Primeau.
Miskolci JJSE: Budai K. - Budai R., Egri, Szilágyi, Gőz, Saluga, Láda B., Kis A., Waddell, Bartzen, Láda P., Dubek, Korpos, Urbán, Bonar, Dányi, Rafaj, Sijka, Gyenes (kapus). Vezetőedző: Bob Dever.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >