Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Szabadidősporttal az egészségért
Szabadidősporttal az egészségért Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. március 18.

ImageHetente négyezer fehérvári sportol a nyitott tornatermekben. - Az Öreghegyen két új, ingyenes sportolási lehetőség nyílt a közelmúltban. A város polgármestere és a terület önkormányzati képviselője ennek kapcsán ismertette Székesfehérvár Önkormányzatának intézkedéseit a lakossági sport erősítésére.

 

"Székesfehérvár akkor igazi sportváros, ha az élsport mellett az utánpótlás-nevelés, a diáksport és a szabadidősport is szerephez jut." - fogalmazott dr. Cser-Palkovics András csütörtök esti sajtótájékoztatóján.

A város polgármestere a Kossuth Lajos Általános Iskolában beszélt a lakossági sport fontosságáról, miközben az intézményben gyógytorna és női torna foglalkozás zajlott.

Image
.

"Öreghegy eddig fehér folt volt a Nyitott tornatermek akcióban. A szombat délelőtti focin túl más lehetőség nem várta a városrészben élőket." - ismertette az előzményeket Östör Annamária, a terület önkormányzati képviselője.

Az ő közbenjárására hetente egyszer gyógytornára, kétszer pedig női kondi tornára várják az öreghegyieket. Mindegyik foglalkozáson megtelik a Kossuth iskola kicsi és nagy tornaterme.

Image
Fotó: Bácskai Gergely

A résztvevők között sok diák szüleire, nagyszüleire ismernek rá - fejezte ki örömét Virágné Sziládi Judit, a Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatója. Ez a családbarát intézmény számára nagyon fontos.

Nemcsak hazánkban, hanem még Európában is egyedülálló az a székesfehérvári modell, amit a Nyitott tornatermek akció keretében Székesfehérvár Önkormányzata megvalósít - úságolta büszkén Magony Tamás, a Nyitott tornatermek program szervezője, a Sportiroda munkatársa. Tizennyolc tornateremben tizenhat féle sportág - ezek a lehetőségek az ingyenes sportolásra, amivel hétről-hétre négyezer fehérvári él.

Ezzel a résztvevők sokat tesznek egészségükért és kiegyensúlyozott mindennapjaikért - összegezték a program szervezői az önkormányzati kezdeményezés lényegét.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >