Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Konferencia az önkéntesek alkalmazásáról a szociális és egészségügy területén Nyomtatás E-mail
Írta: Borsos Miklós   
2011. március 19.

ImageArra a kérdésre, hogy mi az önkéntes munka, lehet egy mondatban is válaszolni, de akár órákig is lehet róla beszélgetni. Alapvetően olyan tevékenység, amit ellenszolgáltatás nélkül végzünk, személyes akaratból a közös jó érdekében. A téma ennél azonban jóval gazdagabb, ezt bizonyítja, hogy a Civil Szervezetek Regionális Szövetsége a 2010. novemberi „Múzeumi Önkéntes programok” című konferenciája után, 2011. március 21-én megszervezi az „Önkéntesek alkalmazása szociális és egészségügyi területen” című konferenciáját is.

 

Önkéntesekre számos területen szükség van a természetvédelemtől kezdve a szegények életkörülményeinek javításán át az állatmentésig, ennek a sornak egy rendkívül fontos szelete a szociális és egészségügy. A világ számos országaiban az önkéntességnek jól kialakult rendszere van, amely révén számos csatornánk keresztül találhatnak egymásra szervezetek, intézmények és önkéntesek.

A CISZ célja, hogy Fejér megyében is egy kifejlett, jól használható rendszer fejlődjön ki, ennek első lépéseként 2010-ben létrehozta a Fejér Megyei Önkéntes Centrumot a TAMOP 5.5.2.-09/3-2009-0013 projekt keretein belül, az Európai Unió támogatásával.

A projekt másik célja természetesen az önkéntesség elterjesztése a társadalom különböző szegmenseiben. 2011. március 21-én a konferenciával az a célja a szervezetnek, hogy összegyűjtse és bemutassa az önkéntesek szociális és egészségügyi területen való alkalmazásának legjobb gyakorlatait, egyben ösztönözze az önkéntes foglalkoztatást az egészségügyi- és szociális ellátás területén.

„A programot a tisztelettel ajánljuk szakembereknek, egészségügyi és szociális intézményeknek, valamint karitatív szervezetek döntéshozóinak, önkénteseket foglalkoztató, vagy ezt tervező intézményeknek és civil szervezetek képviselőinek. Valamit természetesen szívesen látunk minden olyan érdeklődőt is, aki tervezi ezen a területen az önkéntes munkát.” – mondta el Maczuczáné Fenyvesi Viktória, a projekt vezetője.- „Előadások számos témában lesznek, érkeznek előadók a Fejér Megyei Szent György Kórházból, Empátia Mentálhigiénés Egyesület részéről és FAL Fiatalok Anonim Lelkisegély Szolgálatától. Kiss Emese, a Kórházi Önkéntes Segítő Szolgálat Alapítvány pszichológusa jógyakorlatokat fog elmondani az konferencia résztvevőinek a kórházi önkéntesség terén, valamint az Otthon Segítünk Alapítvány munkatársa fog beszélni az önkéntesek szerepéről az otthoni segítségnyújtásban. A program egy kerekasztal beszélgetéssel fog zárulni a Székesfehérvári Szociális Háló tagjaival az önkéntesek bevonásának tapasztalatairól, lehetőségeiről.”

A konferencia az érdeklődök számára térítésmentes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni lehet az onkentes.cisz.hu honlapon, illetve regisztrációs lap kérhető a CISZ elérhetőségein.

További információ és jelentkezés:

Civil Szervezetek Regionális Szövetsége

Maczuczáné Fenyvesi Viktória, projektvezető

Tel/fax: 06-20-26-36-756, 22/506-186; Email: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >