Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Kényelmes játék, könnyed győzelem: Albacomp - Factum-Sport Debrecen 95-75
Kényelmes játék, könnyed győzelem: Albacomp - Factum-Sport Debrecen 95-75 Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2011. március 28.

ImageAz első negyedben szórakozott, a másodikban kosarazott az Alba, utóbbi volt a döntő. Albacomp - Factum-Sport Debrecen 95-75 (19-23, 29-11, 25-21, 22-20) / Alba Regia Sportcentrum 2000 néző / Albacomp: Hanga 23/9, Crocker 15/3, Hollis 6, Keller 13, Jones 18. Csere: Hendlein 5, Madár 7/3, Bódi 6, Kertész, Antal 2. Edző: Braniszlav Dzunics. / Debrecen: Boros 2, Kaluha 6/3, Mondzinger 19/9, Langford 11, Mekongo 21/3. Csere: Varga, Tóth 8/6, Máté, Balogh 4, Kovács 4., Pék. Edző: Mika Turunen.

 

Simon Balázs továbbra is csak kívülről figyelhette a csapatot, többek között az ő posztján kezdő Hanga Ádámot, aki kötéssel a kezén az első félidőben még ritkán villant.

A csapat "beugró" kapitánya a harmadik negyedre tartogatta nagyjeleneteit, amikor a szünetig összehozott nyolc pontjához hamarjában hozzátett még tizenötöt, többek között három zsinórban dobott triplával. De Tony Crocker is megállta a helyét irányítóként, ugyancsak a harmadik negyedben olyan gólpasszokat adott, amelyek a tengerentúli all-star gálákat idézték, ezekből könnyedén növelte előnyét az akkor már magabiztosan vezető Albacomp.

 

Image
.

A meccs elejét talán túl lazán vevő Dzunics-csapat tíz perc után hátrányban volt, főleg, mert túl könnyen hagyta hármast dobni az ellenfelet, Tóth Gábor kétszer egymás után élt az ajándékkal. A második negyedben aztán jött a szigorított védekezés, a szerzett labdákból vezetett gyors támadásokkal pedig fordított, elhúzott, és mindent eldöntött a csapat.

Jonathan Jones a tizedik lepattanóját húzta magához közvetlenül fordulás után, Keller Ákos ambíciózusan, kirobbanó erőben játszott. Fizikálisan egyébként is hatalmas fölényben volt a hazai csapat, ezt a 41 lepattanó is igazolja, de a sebessége is teljesen más volt az Albának, mint a Factumnak.

Igaz, az utolsó negyedben jól alkalmazkodtak a vendégek, akik Mondzinger és Mekongo vezérletével valóságos dobópárbajt folytattak Hangáékkal, de közelebb kerülni már nem tudtak. Az alapszakasz utolsó hazai meccse így kellemes hangulatban ért véget, és méltó volt az összes korábbihoz: a fehérvári csarnokban egyetlen ellenfél sem tudott nyerni!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >