

Az ország 10 legjobbja között a fehérvári 67 Étterem |
![]() |
![]() |
Írta: Bácskai Gergely | |||||
2011. március 30. | |||||
A 67 Étterem konyhájában csak kiváló minőségű, friss alapanyagokat dolgoznak fel, és modern konyhatechnológiai eljárásokkal készítik az ételeket. Herczeg Zoltán elmondta, hogy sajnos az alapanyagok nagy részét csak Nyugat-Európából szerezhetik be, mert a magas minőségű nyersanyag itthon még csak ritkáll áll rendelkezésre megfelelő mennyiségben.
![]() . A Dining Guide étteremkalauz listája Magyarország 10. legjobb éttermeként tünteti fel a fehérvári éttermet, csak olyan helyek előzik meg, mint a Nobu, vagy a Michelin csillagos Costes és Onyx. A 67 Étterem a kritikusok szerint „a magyar konyha sajátosságait igyekszik európai köntösben, némi könnyed mediterrán érintéssel közel hozni a vidék kissé konzervatívabb közönségéhez... Elszántságuk a kifogástalan alapanyagok felkutatását és adekvát feldolgozását illetően példamutató.”
![]() . Cser-Palkovics András polgármester a rangos elismerés kapcsán elmondta, óriási siker, hogy a fehérvári étterem a magyar gasztronómia zászlóshajói közé került. A polgármester szerint figyelemreméltó a fejlődés a tavalyi pontszámhoz képest (8,5 pontról 9 pontra) és az is, hogy a 15. helyről a 10. helyre lépett elő az étterem. „A gasztronómiai elismerés a város szempontjából is komoly városmarketing értékkel bír, hiszen sokan ülnek autóba egy-egy étterem kedvéért” - tette hozzá a polgármester, aki szerint sok közéleti szereplő és médiaszemélyiség már kimondottan az 67 miatt érkezik a városba.
![]() Fotó: Bácskai Gergely A 67 Étterem a helyezéssel az Év Étterme 2011 címért zajló versenyben is indul. A zsűri először tízre szűkítette a díjra esélyes éttermek listáját, majd év végéig, a TOP 10 többszöri tesztelése után hozza meg a döntését. Herczeg Zoltán elmondta, hogy minél nagyobb számban szeretnének fehérvári vendégeket látni az étteremben.
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!
Powered by !JoomlaComment 3.21
3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved." |
< Előző | Következő > |
---|