Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Veszélyes helyek Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Sipos Ivett   
2011. március 30.

ImageLakossági fórum az áldozattá válásról . – Az Országos Kriminológiai Intézet és a Helyi Obszervatórium Kutatócsoport lakossági Fórumot szervez Székesfehérváron, a Fehérvári Civil Központban. A program célja, hogy a lakosság szakértők segítségével tájékozódhasson az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeiről és feltehesse felmerülő kérdéseit.

 

Szinte nincs Magyarországon olyan család, amelynek legalább egy tagja ne vált volna bűncselekmény sértettjévé. Amikor valaki áldozat lesz, amúgy is nehéz helyzetében nem feltétlenül tudja, hogy a rendőrökön kívül hova, kihez fordulhat segítségért, jogi és anyagi támogatásért.

Az Országos Kriminológiai Intézet és a Helyi Obszervatórium Kutatócsoport munkatársai lakossági fórumot szerveznek azoknak a problémáknak a feltárására, amelyek az embereket a bűnözéssel és áldozattá válással kapcsolatban a leginkább foglalkoztatják. A programra 2011. április 1-jén, pénteken 18:00 órakor, a Fehérvári Civil Központban (Székesfehérvár, Rákóczi út 25.) kerül sor.

A Magyarországon egyedülálló kezdeményezés azt vizsgálja, hogy a lakók nyugalmát milyen bűncselekmények zavarják leginkább, mennyire jellemző a sértetté válás és milyen segítséget, támogatást kaphatnak a bajba jutottak. A kutatók arra is kíváncsiak, hogy a lakosság a város mely részeit tartja a legveszélyesebbnek és miért.

A beszélgetésen részt vesz dr. Barabás Tünde, az OKRI kriminológusa, egyben a kezdeményezés megalkotója, dr. Kovács Róbert, a Helyi Obszervatórium ügyvezető igazgatója, az esemény társszervezője. A kutatás segítése és a problémák feltárása érdekében kérdőív készül, amelyet a jelenlevők a helyszínen kitölthetnek, illetve a későbbiek során az érdeklődők a www.okri.hu és a www.lrmi.eu oldalról letölthetnek

 
< Előző   Következő >