Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow M6-os autópálya rekorder gyorshajtói
M6-os autópálya rekorder gyorshajtói Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. március 31.

ImageAz alábbiakban látható fényképfelvételek azokból a sebességtúllépésekről készült videó felvételekből kerültek kivágásra, amiket az Iváncsai Autópálya Alosztály beosztottai készítettek a 2011. év első negyedévében az M6-os autópálya Fejér megyei szakaszán. A 220 km/h-s egy Audi például az autópályán megengedett 130 km/h-nál közlekedett ennyivel, s e sebességhatár-átlépésért 130 000 Ft-os büntetésre számíthat.

 

A FM RFK Iváncsai Autópálya Alosztályától kapott információk alapján: A 205 km/h-val közlekedő Porsche, és a 212 km/h-val közlekedő BMW egyaránt 90 000 Ft-ról szóló csekket kapott kézhez.

 

Image
.

Image
.

 A 100 km/h-s korlátozó táblánál 197 km/h-val közlekedő Porsche vezetőjének pedig 200 000 Ft-os büntetés a "jutalma".

 

Image
.

 Sajnos a tapasztalat az, hogy a várva várt tavasz, a napsütés és az utak hirtelen jó állapota – hó-mentessége - gyorshajtásra csalogatja a gépjárművezetőket. A sebesség helytelen megválasztása pedig a legkiemelkedőbb baleseti ok.

 

Image
.

Aki nem tud ellenállni a kísértésnek nem csak a maga, de utasa és közlekedő társai életét és testi épségét is kockára teszi. Nem beszélve arról, hogy amennyiben a baleseteket szerencsésen el is kerüli, pénztárcájának sem tesz jót a sebességtúllépés kétes öröme.

 
< Előző   Következő >