Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow "Matuzsálemet" köszöntöttek
"Matuzsálemet" köszöntöttek Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. augusztus 05.

Image101. születésnapját ünnepelte pénteken a székesfehérvári születésű Kovács Gabriella. A családja körében „Ellának” becézett néni 1907. augusztus 1.-én született. 1964. januárjában, 26 év munkaviszony után a Megyei Tanács Mezőgazdasági osztályáról ment nyugdíjba. Ez alkalomból a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke virágcsokorral és könyvvel köszöntötte fel és kívánt hosszú életet az idős hölgynek.

Dr. Balogh Ibolya a hosszú élet titkáról kérdezte az ünnepeltet, aki több válasszal felelt a kérdésre. Szerinte ezt a szép kort a zenének a sok kirándulásnak és annak köszönheti, hogy nem ment férjhez.

A zongorán és cimbalmon is játszó hajadon ugyanis több mint 50 évig volt tagja a Szent István Bazilika Cecília kórusának és előszeretettel kirándult a Mátrába.

Image
Fotó: Varjú Zoltán
 

A mai ember számára „matuzsálemi” kort megélt néni unokahúga, Várady Károlyné is nagy tisztelettel beszélt hozzátartozójáról. Felidézte a családi ház egykor virágokkal teli, nagy gonddal ápolt kertjének látványát és az együtt töltött zene és nyelvórák emlékeit.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >