Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Üzleti tippek - kis és középvállalkozások kaphattak hasznos tanácsokat Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. április 01.

Image„Üzleti tippek” címmel rendeztek konferenciát Székesfehéron a Novotel Hotelben. A K&H , valamint a Piac&Profit által szervezett rendezvényen a kis- és középvállalkozások képviselői kaphattak hasznos tanácsokat vállalkozásukhoz. Megnyitó beszédében dr. Cser-Palkovics András polgármester Székesfehérvár gazdaságát mutatta be röviden a résztvevőknek.

 

A kormányzat stratégiai szerepet szán a kkv-knak a magyar gazdaság fellendítésében, a munkahely-teremtésben, a hazai gazdaság versenyképességének növelésében. Ennek a szerepkörnek a betöltéséhez megfelelő támogatási, szabályozási környezet kialakítását is ígéri.

2011-ben elindul az új Széchenyi Terv, melynek keretében az EU-s pályázati források kkv-knak kedvezőbb konstrukcióit ígérik, a Széchenyi Kártya kibővült választékot kínál, valamint a kkv-k támogatott, kedvezményes hitelkonstrukciók között válogathatnak. A konferencián résztvevő kis és középvállalkozások képviselőit a szabályozási, adminisztrációs környezet változásáról is tájékoztatták.

Image
.

Megnyitó beszédében dr. Cser-Palkovics András polgármester Székesfehérvár gazdasági helyzetéről számolt be a résztvevőknek. Elmondta, hogy jelenleg kettősség figyelhető meg a város gazdasági életében: a nagy multinacionális cégek lehetőségei egyértelműen jobbak a korábbi években tapasztaltaknál, kilátásaik bíztatóak. Emellett viszont a zömmel magyar tulajdonú kkv-k helyzete nem kedvező. Az Új Széchenyi Terv ezen a helyzeten próbál változtatni, a kis és középvállalkozói szektort próbálja segíteni.

A polgármester a legfontosabb feladatnak azt nevezte, hogy a jól tudják-e felhasználni ezt a forrást a gazdaság szereplői, ebben a pénzügyi szervezetek és szakfolyóiratok is sokat tudnak segíteni. Cser-Palkovics András polgármester beszámolt arról is, hogy Székesfehérvár önkormányzata néhány hónapja versenyképességi szerződést kötött a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával a város gazdaságának erősítése érdekében.

A város így jogszerű keretek között támogathatja a kkv-kat. Az új beruházásokról szólva Székesfehérvár polgármestere elmondta, hogy jelenleg is több tárgyal a városvezetés számos befektetővel.

„ A város nem magyar versenytársakkal versenyez, hanem cseh, lengyel, szlovák vagy mexikói településekkel kell megküzdeni bizonyos beruházásokért.” - tette hozzá.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >