Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow TÖRÖK ÁDÁM & THE FLIPPERS - BEFUT A PETŐFI MOZIBA A GŐZHAJÓ!
TÖRÖK ÁDÁM & THE FLIPPERS - BEFUT A PETŐFI MOZIBA A GŐZHAJÓ! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2011. április 04.

ImageA székesfehérvári FLIPPERS zenekart eddig saját dalairól (Balatoni rock and roll; Székesfehérvár) ismerhette meg a nagyérdemű. Petőfi Mozis koncertjeik azóta már-már össznépi mozgalommá váltak a városban, „Carpe Diem” c. daluk pedig ezévtől két országos frekvenciával rendelkező rádió slágerlistáin is szerepel. Az elmúlt időszakban történtek tagcserék is a zenekar házatáján, amellett egy olyan nagyszabású fehérvári koncertre is készülnek a fiúk, amelyre ritkán van példa Székesfehérváron.

 

A részletekről Bérces Viktor (Vitya) zenekarvezetőt kérdeztük:

- Egy olyan bulira készülünk, ami mindannyiunk számára meghatározó élmény lesz, hiszen egy olyan vendéget sikerült megnyernünk a következő székesfehérvári koncertünkre, akinek a zenéjén mi magunk is felnőttünk. Török Ádámot senkinek sem kell bemutatni, hiszen kétségtelenül a magyar könnyűzene történetének egyik legszínesebb egyénisége, az 1968-ban megalakult MINI együttes frontembere.

- Hogyan jött a kapcsolat ?

- Egy rádiós beszélgetés alkalmával találkoztam vele, amelynek során gyorsan zenéltünk is egyet vele élőben - biztos, ami biztos. Mivel Őt is sok minden köti Fehérvárhoz, ezért megkérdeztem tőle, hogy lenne e kedve eljönni vendégnek a következő fehérvári koncertünkre. Igent mondott, aminek mi nagyon megörültünk. A koncert érdekessége lesz még az is, hogy a MINI együttes virtuóz szájharmonikása, Horváth Misi is ott lesz velünk a színpadon.

- Milyen dalokat fogtok játszani, hogy fog felépülni a koncert ?

- Mivel mi három blokkot szoktunk játszani, ezért az első kettőben csak mi leszünk a színpadon és elsősorban új FLIPPERS dalok lesznek hallhatóak. A harmadik blokkban pedig jönnek az elmaradhatatlan MINI slágerek, Török Ádámmal és Horváth Misivel.

- Szeretnétek ebből hagyományt teremteni ?

- Rajtunk nem fog múlni a dolog. Nekünk az a mottónk, hogy „minden koncertnek önálló életet kell adni”. Ugyanaz a műsor kétszer egymás után már nemcsak nekünk, hanem a közönségnek is unalmas lehet. Mindemellett : ha lesznek is vendégeink ezentúl, akkor csak olyan ismert arcot fogunk meghívni, akinek a zenéjét szeretjük, igényes előadó, és ugyanazt a minőséget tudja produkálni, mint 20 - 30 - 40 évvel ezelőtt. Török Ádám pedig ilyen. De csak azért nem kell egy nagy név, hogy több ember bejöjjön, hiszen most már két éve rendszeresen teltház előtt játszunk.

- Történek tagcserék is a zenekarban …

- Így van, a FLIPPERS zenekarba az elmúlt időszakban két új tag érkezetett : Hortobágyi Gábor dobos (ex-Tóth Veronika & Szupersztárok; Roy & Ádám), illetve Csikós Péter („Csipike”) nagybőgős, akit a fehérvári közönség ezidáig elsősorban népzenei koncertekről ismerhetett meg. Emellett jómagam énekelek és zongorázok, Forgács Robi barátom pedig gitározik. Ezzel a négyes formációval járjuk most a zenés clubokat és két nagyobb nyári fesztiválon is ott leszünk !

- Nagybőgőt ritkán látni könnyűzenei csapatban ! Hogy jött az ötlet ?

- Sehogy ! Csipikével régóta szerettem volna együttzenélni, és mivel ő bőgőzik, ezért bőgő lett a zenekarban. A dolog pikantériája, hogy mindössze két héttel a soron következő koncert előtt állapodtunk meg vele, amit aztán lázas próbálások követtek. Nagy volt a kihívás, mert a mi zenénk basszusalapjait nagybőgőn eljátszani nem egyszerű kérdés. De nemcsak hogy megoldotta a feladatot, hanem a nagybőgő látványának is óriási sikere volt a színpadon !

- Mik a további terveitek, készültök e újabb videoklippel, vagy egy harmadik lemezzel ?

- A videoklippünk jelenleg készül, ezt szintén a Petőfi Moziban fogjuk bemutatni. A harmadik lemez 2011 őszén jön ki, jelenleg a másodiknak a promóciós munkái folynak. CD korongot készíteni egyébként ma már felesleges, sokkal inkább az iternetes megjelenésre összpontosítunk, managerrel pedig továbbra sem dolgozunk, inkább magunkban bízunk. Ami biztos : 2011 április 30-án óriási bulira készülünk a PETŐFI MOZIBAN Török Ádámmal & Horváth Misivel ! Várunk mindenkit szeretettel !

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >