Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Védelmi igazgatási felkészítést tartottak Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. április 06.

ImagePolgári védelmi felkészítést tartottak ma a Városháza nagytermében. A gyakorlaton a Fejér Megyei Védelmi Bizottság tagjai és a Székesfehérvári kistérséghez tartozó települések vezetői és polgári védelemmel foglalkozó kollégáik is részt vettek. A rendezvényen a katasztrófahelyzetekben végrehajtandó feladatokról hangzottak el előadások, a gyakorlati részben pedig a 2010-es év egyes eseményeinek értékelésére nyílt lehetőség.

 

A jogszabályi követelményeknek megfelelően Székesfehérváron is lezajlott a városvezetők védelmi igazgatási felkészítése. A felkészítésen előadást tartott a Fejér Megyei Védelmi Bizottság titkára Szentes László, aki a védelmi igazgatás rendszeréről, felépítéséről és a megyében jól működő országosan is elismert digitális védelmi adatbázisról is beszélt. A tavalyi év elemzéséből a jelenlévők sok hasznos információt szűrhettek le.

 

Image
.

A 2010-es évet megelőző évtizedben nem állította nagyobb próbatétel elé a településeket az időjárás, de az elmúlt esztendőben a sokéves csapadékmennyiség duplája hullott le. Az idei évben is hasonló helyzetekre kell felkészülni elsősorban amiatt, mert a talaj teljesen megtelt vízzel, így könnyebben kialakulnak ár- és belvízek.

Megnyitó beszédében Székesfehérvár polgármestere elmondta, hogy okulni lehet a 2010-es évből, meg kell vizsgálni, hogy mit lehet tenni a megelőzés szempontjából és hogyan lehet még felkészültebben kezelni a katasztrófahelyzeteket.

 

Image
Fotó: Bácskai Gergely

dr. Cser-Palkovics András elmondta, hogy a közeljövőben a polgári védelem területen is várhatóak átalakítások: azt, hogy mi lesz az önkormányzatok és szakmai szervezetek szerepe ebben, azt még nem lehet pontosan tudni. A polgármester hozzátette: ha a változások jogszabályi keretet öltenek, akkor újra össze kell hívni a szakembereket és közösen átgondolni, hogy mi az amit másként kell majd csinálni a felkészítésnél.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >