Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Szép eredményekkel tértek haza a rendészeti szakközépiskolások Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. április 06.

ImageA 7. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny Gyulán került megrendezésre, ahol megyénket két csapat is képviselte. A fehérvári, valamint a dunaújvárosi középiskolások szép eredményekkel tértek haza a megmérettetésről…

 

Németh – Kész Mónika r. szds., a FM RFK szóvivője honlapunknak elmondta, hogy Az Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny a Harruckern János Közoktatási Intézmény gyulai központjában került megrendezésre. Fejér megyét a fehérvári Árpád Szakképző Iskola, valamint a dunaújvárosi Dunaferr Szakképző és Szakiskola végzős diákjai képviselték. A háromnapos megmérettetésre az ország különböző pontjairól összesen 42 csapat 250 diákja érkezett. Az első napon tárgyi tudásukat mérték össze a középiskolás csapatok.

Számítógépes, idegen nyelvi, közlekedési, valamint belügyi ismereteikről kellett számot adniuk. Ezen feladatok között még egy drogteszt elvégzése is szerepelt. A fehérvári csapat az elméleti versenyben a negyedik helyet szerezte meg, míg a német nyelvi vetélkedőn az első lett. A második napon a fizikai erőnlété volt a főszerep.

A fiatal rendészeknek 2000 méteres síkfutásban, valamint akadálypályán kellett megmérettetniük, illetve felülés, fekvőtámasz, helyből távol ugrás, valamint ingafutás is a kötelező feladatok között szerepelt. Ezen kívül volt légpuskalövészet is, valamint a csapatoknak egy katasztrófavédelmi sugárcsövet is össze kellett szerelniük.

Aki a verseny gyakorlati részét egy meghatározott szint felett teljesítette, az mentesítő igazolást kapott a Rendőrtiszti Főiskolára való jelentkezés esetén a fizikai felvételi alól. Az ünnepélyes eredményhirdetésre a harmadik napon került sor.

A dunaújvárosiak a 37., míg a fehérváriak az előkelő 14. helyen végeztek. Tekintettel arra, hogy ők lettek megyénk legjobb csapata, ezért a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője által felajánlott díjat ők kapták meg.

 

Image
Fotó: FM RFK

A dunaújvárosi csapat tagjai: Cecei László, Hajnal Krisztián, Hodula Krisztián, Márkus Márk, Vizi Norbert. Felkészítő tanáraik: Czimer Katalin, Fehéri Tamás.

A fehérvári csapat tagjai: Simon László, Fülöp Márk, Izmindi Tamás, Németh Péter, valamint Rostási - Szabó János. Felkészítő tanáruk: dr. Vörös Ferencné.

Az Országos Egyéni Rendészeti Versenyre is nemrég került sor Kiskunhalason. A március elején megrendezett versenyen megyénket Simon László, a fehérvári Árpád Szakképző Iskola 12/B osztályos tanulója képviselte. A döntőbe összesen harmincan jutottak be, akik között László az összetettben 11. helyen végzett, míg a német nyelvi vetélkedő és a speciális társadalmi ismeretek szaktantárgyi megmérettetés mindegyikén a legjobb lett. A végzős diákot az egyéni megmérettetésre is dr. Vörös Ferencné készítette fel.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >