Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Döntőt akarunk játszani!
Döntőt akarunk játszani! Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2011. április 07.

ImageSokan hitték, hogy ez az ő szezonja lesz, de talán az optimistákat is meglepte, amilyen ellentmondást nem tűrően berobbant és kulcsember lett Fehérváron. Hanga Ádám az alapszakasz legjobb magyar pontszerzője.

 

- Te számítottál erre?

- Sejtettem, hogy idén sok lehetőségem lesz, szerencsére tudtam is élni vele. Kialakult egy hierarchia a csapaton belül, a számok is azt mutatják, hogy sokszor jön ki rám a dobás, sok kísérletem volt és ezekből összejött egy jó mutató. De ez már nem számít, hiszen az alapszakasz statisztikája semmit sem ér, ha a rájátszásban nem folytatjuk a jó szereplést.

- Azért még kicsit leragadva a mutatóidnál, ritka, hogy egy fiatal játékos ilyen egyértelműen vezéregyéniség legyen.

- Igen, de nálunk most több fiatal is van a csapatban, egységesek vagyunk, együtt húzzuk a szekeret. Őszintén szólva nem lehetett biztosan tudni, mire leszünk képesek, hiszen új légiósok érkeztek nyáron, átalakult a csapat, de az alapszskasz bizonyította, hogy ütőképesek vagyunk.

- Akkor az eddigi szerepléssel maradéktalanul elégedett vagy?

- Kicsit bosszant az a két vereség, amit a végül nyolcba nem kerülő csapatoktól szenvedtünk el. Igaz, Sopronban korábban is kikaptunk már, és a bajnokság elején játszottunk ott, amikor még csak kezdett kialakulni a csapatunk. Viszont a nyíregyházi vereségért tényleg kár, ha az nincs, most az első helyről várnánk a folytatást. Igaz, a mérlegünk így is nagyon jó volt, nem hiszem, hogy ennél bárki többet remélt.

- Gondolom, az eddigi remek teljesítmény után egyértelmű a cél a rájátszásban.

- Persze, minimum döntőt akarunk játszani! Nem hiszem, hogy más lehetne a célunk, már csak a pályaelőny miatt sem, amelyet a fináléig élvezhetünk. De ez nem jelenti azt, hogy könnyű dolgunk lesz. Most csak és kizárólag a szombati, első meccsre koncentrálunk, az az idény eddigi legfontosabb találkozója.

- A Falco nyilván veszélyesebb ellenfél, mint a meggyengült ZTE lett volna. Nehéz párharcra számítasz?

- Most már mindegy, hogy alakultak a helyezések, azt kell legyőznünk, aki az utunkba került. Aki döntőben akar szerepelni, úgysem számíthat könnyű ellenfelekre. Ahogy említettem, az első meccs a legfontosabb, ott egyértelműsíteni kell, hogy erősebbek vagyunk, nem szabad engedni, hogy a Falco vérszemet kapjon. Azt gondolom, jobbak vagyunk náluk, kétszer megvertük őket az alapszakaszban - de most ismét bizonyítani kell. Veszélyes ellenfél, mert hatalmas rutinnal rendelkező játékosai vannak, ráadásul alapötöséből hárman már bajnokok is voltak Szombathelyen. Nem becsülhetjük le őket, hoznunk kell a maximumot, hogy előnyt szerezzünk hazai pályán. Ehhez szükség lesz a közönségre is, biztos vagyok benne, hogy a szurkolóink ismét bizonyítani fogják, mellettünk állnak. Nagy hangulatra számítok!

- A második meccs pedig idegenben éppen a születésnapodra esik...

- Igen, és nyilvánvaló, mi lenne a tökéletes ajándék. Addig még nem tervezünk, most csak a szombati meccs lebeg a szemünk előtt, de kétségtelen, ha győzelmet kapnék a szülinapomra, nagyot lépnénk az elődöntő felé.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >