Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Motiváció, magabiztosság, minőség Albacomp - Falco 92-64
Motiváció, magabiztosság, minőség Albacomp - Falco 92-64 Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2011. április 11.

ImageÍgy kell kezdeni a rájátszást: ellentmondást nem tűrően nyomatékosította az Albacomp, hogy élni akar a pályaelőnnyel. A Falcónak nem volt esélye. Részletek: Albacomp - Falco 92-64 (23-15, 21-12. 28-15, 20-22) / Székesfehérvár, 2600 néző / Albacomp: Simon 14, Hanga 21/6, Crocker 16/9, Hendlein 2, Jones 16 Csere: Keller Á. 6, Antal 2, Bódi, Hollis 7, Madár 8/6, Keller V., Somogyfoki. Edző: Braniszlav Dzunics. Falco: Kálmán 4, Doyne 9/3, Gosa 8, Harazin 4, Alekszejev 10. Csere: Simon 13/3, Hajmásy 8/6, Borszéki 2, Will 3/3, Jarosevits 3. Edző: Bencze Tamás. Ráhangolódtak...

 

A kulcskérdés egy pályaelőnnyel induló playoff-párharc első meccsén mindig az, el tudja-e bizonyítani a favoritot a vendég annyira, hogy esélye legyen vele szemben. Ha az elvileg nagyobb játékerőt képviselő hazaiak mentálisan felkészülten lépnek pályára, általában bejön a papírforma, legyen bármilyen nagy az ellenfél elszántsága. Az Albacomp hamar bizonyította, hogy rájátszásra hangolva érkezett a negyeddöntőbe.

Jonathan Jones izzó tekintettel szemezett a keménykedő Alekszejevvel, közben hatalmasakat zsákolt, indulásoknál ő volt az első (!), és tőle szokatlan precizitással dobálta a kosarakat. De nem lehetett panasz a minden rést megtaláló, a többieket remekül megjátszó, vagy a gyors akciókat maga befejező Simon Balázsra sem.

A rengeteg szabálytalanságot elkövető, ütemkésések, lemaradások miatt odacsapó szombathelyieket Damian Hollis büntetőkkel büntette, kár, hogy megsérült az első félidőben. Minden elszántság és szervezettség legfőbb fokmérője persze a védekezés, és ebben is nagyot alkotott a csapat. Az alapszaksz pontlistáját megnyerő Doyne vergődött Tony Crocker mellett, Alekszejev nemcsak Jonesszal, Keller Ákossal sem bírt, a máskor vajkezű Gosa is erőlködött csak.

Amikor Crocker vagy Madár András révén kintről is kezdett szórni az Alba, már az első félidőben perdöntőnek tűnő különbség alakult ki a felek között. A harmadik negyedben ehhez még jött a felpörgő Hanga mesteri mutatványainak sora. Ádám, ellentétben a Falco amerikaival, felidézte alapszakaszbeli önmagát, hol távolról, hol mindenkin átkígyózva tett pontot egy-egy fehérvári támadás végére.

A játékvezetők miatt korábban még felhorgadó indulatok is elcsitultak, annyira egyértelmű volt a meccs. Hiába cserélt sokat Bencze Tamás, hiába szerzett a pályára lépő minden vendégjátékos pontot - az utolsó negyedben már harminchat ponttal is vezető Dzunics-csapat csak akkor és annyit engedett a szorításon, amikor és amennyi bőven belefért. Simi nagyszerű dupla-duplával (14 pont, 10 lepattanó) vezette győzelemre az Albacompot, Ádámot 30-as teljesítményindexe emelte a mezőny fölé, de összességében ezúttal mindenki dícséretet érdemel.

A rájátszás persze olyan, hogy ez az eredmény a második meccsét aligha befolyásolja. A kulcsfontosságú elsőt behúzta az Alba, magabiztosan, a következőn egy elszánt, visszavágásra vágyó ellenfélre számíthatunk. Ami megnyugtató, hogy a formával, a motiváltsággal és a koncentrációval úgy tűnik, semmi baj fehérvári oldalon - várjuk a folytatást.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >