Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kimagasló szereplés az országos népzenei versenyen Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2011. április 12.

ImageAz István Iskolában közösségépítő projekt kezdődött . - Kiváló eredményt értek el a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola, illetve a Kodály Zoltán iskola diákjai a VI. Országos Népzenei Verseny döntőjében. A növendékek közül többen az első helyen végeztek. Az István Király Általános Iskolában bemutató órát tartottak a közösségépítő projekt keretében.

 

A nagyszabású népzenei verseny - melyet háromévente rendeznek meg - a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által meghirdetett és támogatott alapfokú tanulmányi versenyek közé tartozik, főszervezője az Oktatási Hivatal volt. Több előválogató után az idei döntőt Gödöllőn tartották 2011. április 8 - 10. között.

A fináléban 46 iskola 106 produkciója került a versenybizottság elé. A Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény növendékei igen kimagasló eredménnyel zártak.

Image
.

I. hely: Tollszár Citerazenekar, Merettyű énekegyüttes (citerakísérettel), Gersy Lili (szóló citera), Gersy Lili - Csonka Boglárka (citera duó), Gersy Lili - Kuttner Fruzsina (citera – ének duó)

III. hely: Botos Kincső (szóló citera), Pintyőkék (énekegyüttes, klarinéttal és tekerővel)

Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Különdíja: Gersy Lili

Tanári különdíjban részesültek: Berki Lilla, Papp Ágnes, Varró János

A Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény növendékei ugyancsak jól szerepeltek és az alábbi eredményekkel tértek haza:

I. hely: Stamber Renáta – Györe Bianka (ének) II. hely: Rokolya énekegyüttes

III. hely: Kálmán Dalma Erzsébet (ének)

Image
.

 

Az István Király Általános Iskolában megrendezett Tavaszi Pedagógiai Napok keretében bemutató órát tekinthettek meg az érdeklődő tanárok március 30-án.

A foglalkozás része volt a "Közösségépítő projekt"-nek, a gyerekek drámajátékokat mutattak be, melyek segítségével fejleszteni tudják együttműködő, kapcsolatteremtő és kommunikációs képességeiket. A diákok osztályfőnöke, az iskola pszichológusa és védőnője egy csapatot hoztak létre, hogy kidolgozzák a projekt részleteit és heti rendszereséggel tartanak foglalkozásokat.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >