Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
JÉZUS UTOLSÓ SZAVAI HOZZÁNK Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2011. április 12.

Image„Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit tesznek!” - A keresztre feszítéskor szögeket vertek a halálra itélt kezébe, lábába. Ekkor imádkozott Jézus az Atyához ezekkel a szavakkal. - Sokszor nem tudjuk megmagyarázni szeretteink tetteit. Érthetetlenül állunk egy-egy megnyilvánulásuk előtt. Képtelenek vagyunk felfogni, hogyan tud valaki olyan mélyre süllyedni, és ekkora „szeget” verni belénk. Sőt, lándzsával képes átszúrni szívünket. Ekkor jusson eszünkbe Jézus imája: Bizonyára nem is tudja családunk tagja, hogy mit tesz….És valóban így van!

 

„Szomjúhozom”

Jézus minden elképzelést felülmúló szenvedései közül az egyik a szomjhalál. Vérveszteségének fokát mutatja, hogy lándzsával átdöfött oldalából már csak vérsavó folyt.- Jézus szava –„szomjúhozom”- tovább él a világban, leginkább a családokban.

Együtt él 2- 4- 6 ember, akiket a szeretet fűz egybe, és mégis hányszor szomjas a lelkük. Hányszor szenved férj-feleség, szülő-.gyermek azért, mert ridegek, szeretetlenek egymáshoz. Enyhítsük fájdalmukat egy-egy simogató szóval, egy kedves meglepetéssel.

„Atyám, kezedbe ajánlom lelkemet”

Jézus utolsó percig Atyjával beszél, érte tesz mindent, Beteljesíti akaratát: megvált. minket..- Hűségesnek maradni az Istenhez, még keresztre feszítve is!

A családi konfliktusok korszkában élünk Égbe kiáltó bűnök csapnak össze fejünk felett. Ilyenkor egyesüljünk a kereszten agonizáló Jézusunkkal, és mindenünket adjuk oda az Atyának:kezedbe ajánlom lelkemet.

 
< Előző   Következő >