Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Új ultrahang gép a család- és nővédelmi központban Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. április 13.

ImageJanuárban újraindult az ultrahangos diagnosztikai vizsgálat Székesfehérváron a Humán Szolgáltató Intézet által működtetett Várkörúti rendelőben. Az elmúlt napokban pedig már azzal új ultrahang géppel végezték a vizsgálatokat, melyet mintegy 11 millió Forintért szerzett be az önkormányzat azért, hogy szűnjenek meg a hosszú várólisták – mondta a város polgármestere amikor az egészségügyi tanácsnokkal és a Humán Szolgáltató Intézet vezetőjével megtekintette az új gépet.

 

Dr. Cser-Palkovics András kiemelte, hogy ez is része a város nemrégiben elfogadott Egészségfejlesztési Tervének. Szeretnénk folyamatosan javítani az egészségügyi alapellátás színvonalán. Fontos előrelépés a nemrégiben beszerzett ultrahang gép, de a röntgen- és laborvizsgálatok terén is mihamarabb szeretne fejleszteni a város annak érdekében, hogy ne legyenek hosszú várólisták.

 

Image
.

A család-és nővédelmi központban havonta mintegy 600 vizsgálatot tudnak elvégezni és a fehérvári betegeknek nem kell a kórházi várólistára kerülniük. A vizsgálathoz háziorvosi beutaló kell, majd a 06-20/269-61-89-es számokon lehet időpontot kérni.

Östör Annamária egészségügyi tanácsnok a hétvégi nyílt nőgyógyászati szűrőnapra is felhívta a figyelmet: április 16-án szombaton délelőtt elsősorban azokat a hölgyeket várják, akik régen vagy egyáltalán nem jártak az utóbbi években nőgyógyászati szűrővizsgálaton.

 

Image
Fotó: Bácskai Gergely

Bejelentkezés szükséges, telefonszám: 06/70/380-95-12.

A várkörúti rendelőben hasi és nyaki ultrahangdiagnosztika is elérhető azon túl, hogy a nőgyógyászaton továbbra is külön ultrahang gépen zajlanak a vizsgálatok.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >