Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A településrendezési tervről és a közösségi közlekedésről is szó volt Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. április 13.

ImageLakossági fórumot tartott tegnap este Horváth Miklós Csaba, Öreghegy – Kisfalud önkormányzati képviselője. A rendezvény egyik meghívott vendége dr. Cser-Palkovics András polgármester volt, aki első alkalommal vett részt kisfaludi lakossági fórumon. A lakókat a csatornázásról, a rendezési terv módosításáról és a közösségi közlekedés tervezett változásairól is tájékoztatták.

 

A fórumon dr. Csizek Tibor rendőrkapitányt, Hullay Gyula projektmenedzsert, Bozai István városgondnokot, Páli Zsuzsanna főépítészt és Nagy Zsolt közlekedési irodaveztőt is kérdezhették a kisfaludiak. A rendezvényen elsőként Székesfehérvár polgármestere adott általános tájékotatást a fejlesztésekről és a város gazdasági helyzetéről.

 

Image
.

Ezt követően Hullay Gyula projektmenedzser a csatornázási munkák ütemezéséről beszélt, majd Páli Zsuzsanna főépítész a városrész településrendezési tervének munkaközi változatát mutatta be. A fórumon a legtöbb kérdés a közlekedéssel kapcsolatban érkezett. Cser-Palkovics András polgármester a lakossági fórumon kiemelte, hogy a szennyvízcsatorna beruházás nem 130 ezer forintba kerül bekötésenként, hanem 1 millió 300 ezer forintba.

„Ebből a legnagyobb rész az EU hozzájárulása, de a város része is 300-400 ezer forint között van. Ebben még nincs benne a csapadékvíz és az utak teljes helyreállítása.” - tette hozzá. A polgármester elmondta, hogy először a nagy gyűjtőutakat újítják majd fel a csatornázás után.

„Ezeket a fontos beruházásokat nem tudjuk megcsinálni fehérvári ipar nélkül, enélkül nincs adóbevétel. A munkahelyteremtés mellett elemi érdekünk, hogy ipar jöjjön a városba, mert másképpen nem lehet fejlesztéseket finanszírozni. A csapadékvíz elvezetési problémákat is az adóbevételekből tudja finanszírozni a város. Az ipari fejlesztési területeket kijelöljük, ott nem épülnek majd lakóingatlanok.” - hangsúlyozta a polgármester.

 

Image
Fotó: Bácskai Gergely

Cser-Palkovics András a közösségi közlekedés megújításáról is beszélt. Elmondta, hogy véleménye szerint ma még nem beszélhetünk igazán közösségi közlekedésről Fehérváron.

A technológiai lehetőségeket és a létező uniós forrásokat kihasználva először beruházást eszközöl a város: egy menetrend tervező szoftvert vásárolnak, amelynek segítségével útvonalajánló rendszert hoznak létre.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >