Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Fórum a fogyatékkal élők szervezetei számára a rendőrségen
Fórum a fogyatékkal élők szervezetei számára a rendőrségen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. április 14.

ImageImmár hagyománnyá vált, hogy a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság minden évben esélyegyenlőségi fórumot szervez a fogyatékkal élők szervezeteinek képviselői részére. Így volt ez tegnap délelőtt is. Az első ilyen jellegű találkozóra hét évvez ezelőtt került sor. Azóta minden évben figyel arra a főkapitányság, hogy az esélyegyenlőség jegyében párbeszédre invitálja a sérült emberek érdekeit képviselő szerveteket, hogy együttműködve velük, a tapasztalataikat megosszák egymással, a problémákra megoldást találjanak.

 

Németh – Kész Mónika r. szds., a RFM RFK szóvivője a Fehérvári Híreknek elmondta, hogy a tegnap délelőtt megtartott értekezletet Földesi Krisztina r. alezredes, a főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársa moderálta.

Elsőként Kaposvári Károly r. alezredes, a főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője szólt a jelenlévőkhöz. Köszöntötte őket, és örömét fejezte ki, hogy a szervezetek, illetve egyesületek képviselői szép számmal jelentek meg a fórumon.

 

Image
.

Ezt követően Dr. Györe Attila, a Fejér Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálatának áldozatvédelmi osztályvezetője tartott tájékoztatást a szolgálatnál igénybe vehető állami kárenyhítési lehetőségekről, valamint az általuk végzett jogi segítségnyújtó tevékenységükről.

Juhászné Viniczai Ágnes Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájának munkatársa is szólt néhány szót ezt követően a megyeszékhelyen lévő parkolók parkolási rendjéről, valamint új parkolóhelyek akadálymentes kialakításáról.

Dr. Jágerné Királyvölgyi Magdolna, a Fejér Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálatának Jogi Segítségnyújtó Osztály vezetője arról adott tájékoztatást, hogy a rászorulóknak jogi segítséget nyújtanak peres ügyekben. Illés Mihály r. alezredes, az FM BB titkára a bizottság prevenciós munkájával kapcsolatban tájékoztatta a jelenlévőket.

Róka Gyula Esélyek Háza képviseletében adott tájékoztatást a kezdeményezéseikről, programjaikról. A tájékoztatók után kötetlen párbeszédre került sor, ahol felvetődtek többek között a kerekes székkel való közlekedés nehézségei, valamint a mozgássérültek részére kialakított parkolóhelyek csökkenésének problémája mind Székesfehérváron, mind Dunaújvárosban.

 

Image
Fotó: Rendőrség

Az egyesületek képviselői kérték, hogy a rendőrök sűrűbben intézkedjenek azon autóikkal szabálytalanul parkoló gépkocsivezetőkkel szemben, akik elfoglalva a járdát, a mozgáskorlátozottak közlekedését megnehezítik. Problémakánt merült fel a bűnelkövető gyerekek intézeti elhelyezésének nehézsége is. A bűnmegelőzési és baleset-megelőzési szakemberek minden egyes problémafelvetésre reagáltak, tanácsokkal látták el a felszólalókat, és segítségükről biztosították őket.

A fórum azzal zárult, hogy a szervezetek képviselői megköszönték a főkapitányság feléjük irányuló bűn- és baleset-megelőzési tevékenységét, valamint a közterületen dolgozó járőrök részükre nyújtott gyakori segítségét.

 
< Előző   Következő >