Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Győzelem a nyitómeccsen Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2011. április 18.

ImageA magyar válogatott magabiztos játékkal, végig vezetve fektette két vállra Hollandiát a divízió 1-es világbajnokság nyitónapján. - Eljött a nagy izgalommal várt pillanat: kezdetét vette a divízió 1-es világbajnokság. Hosszú hetek felkészülése után telt ház előtt futott ki a jégre a magyar jégkorong-válogatott, hogy nekiveselkedjen ennek a kemény hétnek. Sajnos a csatákban fiatal centerünk, Bartalis István nem vehet részt - a bemelegítésen aláfordult a bokája, az első diagnózisok szerint sérülése olyan súlyos, hogy kicsi az esélye annak, hogy még a héten jégre léphet.

 

Döbbenetes balszerencse ez a kirobbanó formában levő csatár számára, aligha kell hangsúlyozni mekkora élménytől fosztotta meg őt ez az elátkozott mozdulat. Mielőbbi jobbulást kívánunk! A meccs tapogatózó játékkal indult, beletelt egy kis időbe, mire a mieink felvették a fordulatszámot. Egy kivédekezett emberhátrányunk után egyre nagyobb fölénybe kerültünk - ez eleinte kihagyott helyzetekben mutatkozott meg, kisvártatva azonban már a gólok sem maradtak el.

Előbb Palkovics kipattanóját vágta a léc alá Sikorcin (1-0), majd emberfórban Vas Márton kék vonalas bombája talált utat Groeneveld mögé (2-0). Másfél perc sem telt el, amikor a holland kapus kiejtette Orbán éles szögből leadott lövését, Kovács remek ütemben érkezett és tovább növelte az előnyünket (3-0). És még nem volt vége, közelről Sofron is betalált, így örömteli módon tekintélyes magyar vezetéssel érte a feleket a szünet.

A második játékrészben kissé talán ráült a vezetésére a magyar válogatott, így kiegyenlítettebb és egyben alacsonyabb színvonalú is lett a mérkőzés. Sofron második góljával ugyan kiütésessé kezdett válni a különbség (5-0), ám előbb emberelőnyből, majd egy hihetetlen védelmi hiba után egyenlő létszámnál is betaláltak a narancsmezesek (5-2).

Némileg megzavarodtunk, egyre több hiba csúszott a hátsó alakzatunk működésébe - Hetényi azonban bravúrok sorát mutatta be. A szünetben minden bizonnyal rendet rakott a fejekben Ted Sator, nagyobb összpontosítás jellemezte ugyanis a mieink játékát a harmadik harmadban. Vas Márton is megszerezte második gólját, amikor közelről fonákkal emelt be egy kipattanót (6-2), majd testvére is feliratkozott a gólszerzők közé (7-2).

A végeredményt van den Heuvel alakította ki az utolsó előtti percben (7-3). A magyar válogatott helyenként jó játékkal mutatkozott be hazai közönsége előtt. Természetesen van mit javítani a játékon, de ne legyen kétségünk: mindenki erre fog törekedni a következő napokban.

Magyarország - Hollandia 7-3 (4-0, 1-2, 2-1)

Papp László Sportaréna, 8500 néző, vezette: Dumas, Dehaen, Fluri.
Magyarország: Hetényi - Horváth, Tokaji, Vas M., Ladányi, Sofron, Hegyi, Pozsgai, Kóger, Vas J., Orbán, Sille, Kovács, Sikorcin, Palkovics, Szélig, Benk, Galanisz, Holéczy, Magosi. Szövetségi kapitány: Ted Sator.
Hollandia: Groeneveld - Brandasu, Willemse, van den Heuvel, Teunissen, Hagemeijer, Dalhuisen, Tummers, van Schagen, Schaafsma, Demelinne, de Jong, van Oorschot, van Sloun, Bruijsten, Kars, Hendriks, Wurm, Bastings, Houkes, Dijkstra. Szövetségi kapitány: Tommie Hartogs.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >