Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Közelebb a Távol-Kelet Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2011. április 18.

ImageDiákok tartottak előadásokat Japánról a Munkácsy Iskolában. - A felkelő Nap országáról, mindennapjairól, ünnepeiről, történelméről, földrajzáról tartottak érdekes beszámolókat a Munkácsy Mihály Általános Iskola diákjai. Megemlékeztek a tragikus szökőár áldozatairól és erőt kívántak az újrakezdéshez.

 

Az eseménydús napra a múlt héten került sor az intézményben. A 7.a osztály diákjai Ázsiáról tanultak földrajzórán és úgy döntöttek, hogy Japánról tartanak bővebb, részletesebb előadásokat, ennek apropóját pedig a cseresznyevirágzás adta.

Közönségnek tanáraikat és szüleiket hívták meg, tantermüket japán stílusban díszítették fel, a falra japán képek, legyezők, origamik és ikebanák képei kerültek. Néhány diák még azt is vállalta, hogy kimonóba öltözött.

A program az udvaron, a japán-magyar barátság emlékére ültetett, virágzó cseresznyefa mellett kezdődött. Megemlékeztek a földrengés és a szökőár áldozatairól, valamint erőt és kitartást kívántak a japán népnek az újrakezdéshez.

Ezután a teremben folytatódott a program, szinte minden diák tartott beszámolót Japánnal kapcsolatos témákról, az ország földrajzáról, növény- és állatvilágáról, sportjáról, zenéjéről, ünnepeiről és szertartásairól. Sokan számítógépes prezentációkkal színesítették a beszámolókat, közben japán zenét is hallgathatott a közönség.

Az előadások végén mindenki kortyolhatott eredeti japán teát és megkóstolhatott néhány japán ételt is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >