Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Nehézzé tettük magunknak a győzelmet Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2011. április 19.

ImageMásodik mérkőzését is megnyerte a magyar jégkorong-válogatott, az eredményből ítélve simán. Ám a harmadik játékrészben bizony akadtak nehéz pillanataink. - A vasárnapihoz hasonlóan nehezen melegedett játékba a magyar válogatott, ám egyszercsak beindult a gépezet, és az első valamirevaló akciónkat góllal fejeztük be. Vas kapott pazar kiugratást Horváth-tól, egyedül törhetett kapura és nem is hibázta el a szólót (1-0). Megnyugodtak a mieink, mind nagyobb mezőnyfölénybe kerültek - csak idő kérdése volt a második találatunk.

 

A játékrész derekán Magosi kapu mögüli feladását Holéczy pofozta közelről a hálóba (2-0). Egy kihagyott magyar emberfórt követően szépített Korea, a védelmünk nem tudott felszabadítani, ezt pedig D. K. Lee használta ki egy precíz lövéssel (2-1). Még mielőtt véeszemet kapott volna az ellenfél, egy sakk-mattra kijátszott Vas-Ladányi-Sofon támadás végén visszaállt a két gólos különbség.

A középső felvonás is hazai dominanciával kezdődött, Galanisz közelről növelhette volna az előnyt, ám Eum kapus a helyén volt. Szinte felbillent a pálya, mégis akadt veszély a koreai kontrákban, Song életerős kísérleténél Szupernek bravúrra volt szüksége. Ezt követően azonban futószalagon jöttek a magyar helyzetek az amúgy közepes színvonalú találkozón, de a koreai hálóőr remekelt.

Nem úgy a magyar védelem: W. J. Kim lépett ki a védőink közt, csak Szupernek és a szerencsének köszönhetően nem változott az állás. Felbátorodtak a vendégek, mind több időt töltöttek a támadóharmadban, de egy kiállítás megtörte a lendületüket. Így visszaállt a játék képe a korábbira - magyar nyomás, szórványos koreai ellenakciók. A hálók azonban nem zördültek meg a szünetig.

A harmadik felvonásban hihetetlenül izgalmassá vált az addig meglehetősen egysíkú találkozó - de meg kell jegyeznünk, ezekről az izgulnivalókról szívesen lemondtunk volna. Előbb egy kapu előtti kavarodás után S. W. Kim mattolta Szupert (3-2) - Dremelj a videobíró segítségével érvényesítette a találatot, majd Sin vágta be saját kipattanóját (3-3), így hihetetlen módon egyenlíteni tudott Dél-Korea.

A mieink helyzetkihasználása messze volt a tökéletestől, de küzdöttünk becsülettel a vezetés visszavételéért. Végül Kóger mellé állt a szerencse, hosszas videobírózás után Dremelj megadta a levegőből ütött gólját (4-3). A középkezdés után Vas M.-Sofron volt a korong útja, és máris kettő volt közötte (5-3). Megroppant az ellenfél, Ladányi pazar átadásából Sofron teljessé tette mesterhármasát, és kialakította a végeredményt (6-3). A magyar válogatott szájából kis híján kiénekelték a sajtot ma este, de a lényeg az, hogy megvan az újabb győzelem.

Magyarország - Dél-Korea 6-3 (3-1, 0-0, 3-2)
Papp László Sportaréna, 7500 néző, vezette: Dremelj, Dehaen, Smura.

Magyarország: Szuper - Horváth, Tokaji, Vas M., Ladányi, Sofron, Hegyi, Pozsgai, Kóger, Vas J., Orbán, Sille, Kovács, Sikorcin, Palkovics, Szélig, Benk, Galanisz, Holéczy, Magosi. Szövetségi kapitány: Ted Sator.
Korea: Eum - Kim W. J., Kim H. S., Lee Y. J., Kwon, Park, Lee D. K., Kim Y. H., Ahn, Cho, Song, Kim B. J., Kim H., Kim W. J., Kim G. H., Kim S. W., Oh, Kim W. Y., Kim K. S., Suh, Sin. Szövetségi kapitány: Kim H. W.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >