Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
A legAKTIVabb iskola címért versenyeztek a diákok Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2011. április 19.

ImageA Tóvárosi és a Hétvezér bizonyult a legjobbnak. - Nyolc székesfehérvári tanintézmény versenyzett a legAKTIVabb iskola címért a Sóstói Stadionban. Rengetegen látogattak ki az ARAK pályájára, hogy a helyszínen szurkoljanak a továbbjutott osztályoknak. Szoros volt a küzdelem, így izgalmakban idén sem volt hiány.

 

Az Alba Regia Atlétikai Klub tehetségkutató versenyét idén harmadszor hirdették meg, az iskola fordulókban közel ezer tanuló mérte össze tudását, végül nyolc iskola 384 diákja jutott be a szombati döntőbe, hogy versenyezhessen a legAKTIVabb iskola cím elnyeréssért.

 

Image
.

A kissé hűvös időjárás ellenére rengeteg szurkoló, pedagógus és szülő látogattak ki az ARAK pályájára. A diákok négy versenyszámban - gátfutásban, medicinlabda-dobásban, ugrásban és a 8×200 méter váltófutásban mérték össze erejüket.

Image
.

Idén a szervezők úgy döntöttek, hogy két kategóriában osztanak ki díjakat. A testnevelés tagozatos iskolák versenyét az elmúlt években is kiválóan szereplő Tóvárosi Általános Iskola csapata nyerte, az abszolút versenyben is ez az intézmény végzett az élen.

 

Image
.

A nem tagozatos iskolák összecsapása az elmúlt évhez képest is szorosabb és izgalmasabb versenyt hozott. A Hétvezér Általános Iskola kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően elnyerte a város legAKTIVabb iskolájának járó címet, a Széna Téri Általános Iskola és az István Király Általános Iskola szerezte meg a második illetve a harmadik helyet.

 

Image
Fotó: ÖKK

Mindent elárul a verseny izgalmairól, hogy a dobogós iskolák között csupán hét pont volt a különbség. A további sorrend: negyedik helyen zárt a Németh László, ötödiken a Kossuth Lajos, hatodikon a Zentai Úti, a hetediken pedig a Felsővárosi Általános Iskola csapata.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >