Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Élmezőnyben a Kodolányi a nemzetközi lehetőségei által is
Élmezőnyben a Kodolányi a nemzetközi lehetőségei által is Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. április 20.

ImageA hazai felsőoktatási intézmények nemzetközi ösztöndíj-lehetőségeit vizsgáló felmérés 38-as mezőnyében a Kodolányi János Főiskola az előkelő nyolcadik helyen szerepel, a főiskolák között pedig a másodikon. - A bolognai rendszer bevezetésével az egyetemisták előtt megnyílt az út az egységessé vált európai felsőoktatásba. Magyarországon mégis a hallgatóknak csupán 2-3 százaléka vág bele külföldi tanulmányokba – derül ki a Moha Belépő című kiadványából.

 

- Ez a hazai felsőoktatási intézmények által kínált nemzetközi ösztöndíj- és szakmaigyakorlat-lehetőségeket vizsgálta.

"A Belépő kutatása a nagy hallgatói tanulmányi mobilitás programok, szakmai gyakorlatok és ösztöndíjalapok 2009/10-es tanévre vonatkozó adataiból indult ki, a kiutazók létszámából következtetve annak jelentőségére intézményen belül." - tudtuk meg Tóth Bencétől, a KJF kommunikációs titkárától, aki elmondta, hogy Magyarország 38 felsőoktatási intézményét rangsoroló felmérésben a Kodolányi János Főiskola az előkelő nyolcadik pozíciót szerezte meg, amely figyelembe véve, hogy az első hét helyet nagy múltú tudományegyetemek foglalják el, mindenképpen irigylésre méltó teljesítmény.

„A Kodolányi János Főiskola évek óta kiemelt figyelmet fordít nemzetközi kapcsolatainak bővítésére és megismertetéseire hallgatóival, amelyet a napokban debütált Nemzetközi Hét, valamint a már hagyományokkal bíró Ösztöndíjbörze rendezvényünk is elősegít. Örömmel tölt el, hogy a külföldi tanulmányok népszerűsítéséért tett erőfeszítéseinket a Tempus Közalapítvány rangos nívódíjának elnyerését követően újabb felmérés eredménye is elismeri” – mondta Horváti Éva, a Nemzetközi Szolgáltató Központ igazgatója.

Az összeállítás rávilágít arra, hogy hol érdemes tovább tanulnia azoknak a diákoknak, akik külföldre is el szeretnének jutni, így jutva biztos nyelvtudáshoz és a munkaerőpiacon komoly versenyelőnyhöz. Mindezek fényében tehát még inkább jó választás a Kodolányi János Főiskolán továbbtanulni, amelynek nemzetközi együttműködései behálózzák a világot, 36 országban biztosítva tanulást, vagy gyakorlatszerzést hallgatói számára.

Az Erasmus programmal pedig 25 európai uniós ország több mint 100 felsőoktatási intézménye is elérhető a külföldi tapasztalatszerzésre vágyók számára.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >