Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Vissza kell adni a Mura utca nyugalmát
Vissza kell adni a Mura utca nyugalmát Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. április 21.

ImageHelyszíni bejárást hívott össze a kialakult helyzet megoldására dr. Cser-Palkovics András. A résztvevők Székesfehérvár polgármesterének vezetésével járták végig kedden délután a Mura utcai lépcsőházakat. A városvezető elkötelezett amellett, hogy helyreálljon a rend a bérlakásokban. Ehhez minden önkormányzati segítséget megígért az együttélés szabályait betartó lakóknak.

 

Április eleje óta egy őrző-védő cég emberei biztosítják a rendet a Mura utcai épületekben. Így visszatért a nyugalom a lépcsőházakba, de a helyzet megoldásáért egyéb intézkedéseket is tervez Székesfehérvár Önkormányzata.

 

Image
.

Többszáz család vár szociális bérlakásra, ezért megengedhetetlen, hogy mások tönkretegyék azokat. – ezzel a gondolattal kezdte a helyszíni bejárást dr. Cser-Palkovics András. – Székesfehérvár polgármestere a Feketehegy-Szárazréten nemrégiben megtartott lakossági fórumon tett ígéretet arra, hogy megoldást keresnek az évek óta fennálló problémákra.

Ennek részeként győződtek meg saját szemükkel a helyzetről a szakemberek, a szociális bérlakásokban élők vezetésével. Szép környezetbe, újépítésű otthonokba költözhettek be néhány éve a lakók, aminek magas - évi 90 millió forintos kiadást jelentő - árát Székesfehérvár városa még hosszú évekig fizeti majd.

 

Image
.

Mára jelentős rongálási károk keletkeztek, állagromlás történt, sőt sokak jelentősen elmaradtak a díjfizetésekkel is. Ez megengedhetetlen a tisztességesen élő fehérváriak miatt, így az Önkormányzat keresi a megoldást a Mura utcai helyzetre.

Az új lakásrendelet lehetőséget ad arra, hogy a nemfizető, az együttélés szabályait be nem tartó lakókkal - a közösség érdekében - szerződést bontsanak.

 

Image
Fotó: Bácskai Gergely

Az Önkormányzat évi 18 millió forintot költ az őrzés-védelemre és a lépcsőházak kulturált környezetének helyreállítása is pénzbe kerül. Székesfehérvár polgármestere határozott önkormányzati fellépést ígért a helyzet rendezésére.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >