Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A sportegyesületek támogatásáról is döntöttek a Rendkívüli Közgyűlésen
A sportegyesületek támogatásáról is döntöttek a Rendkívüli Közgyűlésen Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. április 21.

ImageRendkívüli ülést tartott tegnap délután Székesfehérvár MJV Közgyűlése, melyen a sportegyesületek támogatásával foglalkozó rendelet mellett a kistérségi társulás alapító okiratának módosítása is napirendre került. A képviselők zárt ülésen döntöttek a bírósági ülnökökről és az ülés elején napirendre vettek egy a Vörösmarty Színházat érintő javaslatot is.

 

A sporttámogatások terén egy brüsszeli döntésre vár Székesfehérvár városa is, azonban addig is gondoskodni kell a város sportéletének fenntartásáról – mondta dr. Cser-Palkovics András polgármester. A döntés nem csak arról szól, hogy támogatást nyújt a város a sportegyesületeknek, hanem arról is, hogy elindítanak egy olyan tervezési folyamatot, mellyel lehetőség lesz létesítmény-fejlesztésre, utánpótlás támogatásra.

 

Image
.

A Pénzügyi Költségvetési Bizottság elnöke arról számolt be, hogy a bizottság támogatásáról biztosította a javaslatot. Égi Tamás a sportegyesületekre utalva arról beszélt, hogy semmiképpen nem hagyhatjuk a város értékeinek elvesztését. Mint mondta „az a döntés áll előttünk, hogy a múlt értékeit beszántjuk-e vagy a magyar sport érdekében ezt továbbvisszük.”

Kiemelte, hogy a kosárlabda esetében egy főszponzor támogatta a klubot, azonban a válság miatt nem tudja tovább finanszírozni a klubot és egy év alatt összedőlhet minden. A jégkorong esetében kiemelendő, hogy a magyar jégkorong helyzete múlik a város támogatásán. Reményét fejezte ki, hogy a szövetség is jobban támogatja majd a fehérvári jégkorongot. A kézilabda esetében a kisebb szponzorok a válság miatt nem tudják tartani a támogatásokat - mondta.

 

Image
.

A napokban tárgyalások kezdődtek a fő szponzor Alcoával, melynek remélhetőleg pozitív kimenetele lesz. Az elmúlt hetekben egyébként több komoly tárgyalást folytatott a város három nagyobb multinacionális céggel, - bankkal, telekommunikációs vállalattal és energiaszolgáltatóval- akik jelezték, hogy beszállnának a fehérvári sport támogatásába.

Juhász László arra hívta fel a figyelmet, hogy a sportegyesületek is pályázhatnak a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásaira.

Image
Fotó: Bácskai Gergely

A sporttámogatásokra vonatkozó javaslatot elfogadta a testület, majd ugyancsak elfogadták a képviselők a Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Megállapodásának és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala alapító okiratának módosítására vonatkozó javaslatot.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >