Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Sokat dolgoztak a borászok - az eredmény is jó lett
Sokat dolgoztak a borászok - az eredmény is jó lett Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. április 22.

ImageSok dolguk volt a borászoknak a szüret óta – ha meg akarták őrizni nedűik előző években megszokott, jó minőségét. A tavalyi esztendő nem kedvezett a termésnek: Frey Szabolcs hegybíró szerint meglepően jól bírta a viszontagságokat a chardonnay, az ezerjó és a rajnai rizling – nem úgy a királyleányka. Az elmúlt hónapok során „csuda dolgok” történtek a pincékben – gondoljunk például a savcsökkentő eljárásokra -, s eredmény is jól sikerült: a móri borversenyen a vártnál sokkal jobb eredmények születtek!

 

A móri borversenyre a borvidékről mintegy 43 termelő nevezett be 130 mintával. Ezek egynegyede Ezerjó volt.

A legtöbb pontot Balázs Sándor ezerjó aszúja, a Maurus Pince chardonnay típusú bora, valamint a Bozóky Pincészet töppedt ezerjóból készített nedűje érdemelte ki. Így e három bor nagyarany minősítést kapott. Sőt, a Bozóky Pincészet „Az év móri ezerjó bora” címmel is büszkélkedhet!

 

Image
Fotó: Hrubos Zsolt

Az aranyérmes borászok között ott találhatjuk Frey, Vécsei, Geszler, s Miklós pincéjének „termését” is, s persze nem szabad elfeledkezni a Wekerle Cuvée-ről sem, amely a legmagasabb pontszámot kapta a 2010-ben szüretelt borok között.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >