Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Ezüstérem a világbajnokságon Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2011. április 24.

ImageA magyar válogatott rendkívül fordulatos mérkőzést vívott Olaszországgal a divízió 1-es világbajnokság zárónapján. A találkozó végén ellenfelünk örülhetett, a mieink ezüstérmesként zárták a tornát. - Rémálomszerűen kezdődött a magyar válogatott szempontjából ez a fontos mérkőzés: már a 4. percben megszerezte a vezetést Olaszország. De Marchi lőtt balról, a kipattanónál Souza eszmélt a leghamarabb a lassan reagáló védők között és közelről mattolta Hetényit (0-1).

 

Némileg megfogta a mieinket ez a fejlemény, sok hiba csúszott a támadásépítésünkbe. Éppen amikor kezdtük kicsit rendezni sorainkat, jött az újabb hidegzuhany: Scandella senkitől nem zavartatva tört be a harmadunkba és akadálytalanul lőtte ki a hosszú oldalt (0-2). Ted Sator kapust cserélt, Hetényit Szuper váltotta. Kettős emberelőny kínálta fel számunkra a felzárkózást, és éltünk is vele!

Tokaji látta meg remekül Ladányit, aki nem habozott, és köténygóllal avatta fel Bellissimót (1-2). A játékrész vége előtt adódott esély az egyenlítésre, de sem Sofron, sem Vas János nem tudta gólra váltani. Pár másodperccel a szünet előtt aztán emberelőnyben növelte előnyét a vendégcsapat, egy tudatos figurát zárt eredményesen Scandella (1-3).

A második felvonást nagy elánnal kezdte a magyar válogatott, de Bartalis kiállítása védekezésbe kényszerített minket. Át is vészeltük ezt a két percet, majd fokozatosan javult fel a játékunk. Nem is volt meglepetés, hogy sikerült közelebb kerülnünk az azzurikhoz. A harmad derekán Vas János kerülte meg a vendégkaput, feladásából a lövést még védte Bellissimo, a kipattanót viszont már kíméletlenül bevágta Sikorcin.

Mentünk előre rendületlenül az egyenlítésért, az olasz védelmen azonban nem találtunk rést a pihenőig. Az utolsó húsz percet magyar emberelőny vezette fel, ám sajnos kimaradt az emberfór. Az egyenlítés azonban nem váratott sokat magára: a 45. percben Sofron a jobb oldalon feltartóztathatatlanul tört kapura, lövése kipattant Bellissimóról, az érkező Vas Márton pedig lecsapott a lehetőségre, és bevágta a pakkot (3-3)! Elképesztő fegyvertényt hajtott végre a magyar válogatott, két gólos hátrányból állt talpra. Lendületbe jöttek a mieink, egészen kiválóan játszottunk.

Futószalagon alakultak ki a helyzeteink, nem is csoda, hogy időt kért Cornacchia kapitány. A szakember megnyugtatta tantványait, kiegyenlítettebbé vált a meccs. Ugyanakkor ez cseppet sem jelentette, hogy izgalmaktól mentes mezőnyjáték folyt volna. Sőt, épp ellenkeezőleg! Mindkét oldalon minden egyes támadásban benne volt a gólveszély, ritkán láthatóan izgalmas, kiélezett küzdelem folyt a jégen.

Az utolsó percben aztán kulcspillanat következett: Horváth András szabálytanakodott, így emebrhátrányba kerültünk. Felálltak az olaszok, járt körbe a korong, de a duda közbeszólt - hosszabbítás! Az A-csoport kapujába érkezett két nemzeti válogatott remek csatájában tehát ráadás következett, amelyet ellenfelünk négy, mi pedig három mezőnyjátékossal kezdtünk. Sajnos az olasz együttes van olyan jó csapat, hogy éljen egy ilyen fór esélyével, és egy bombagóllal pontot tettek a mérkőzés végére (3-4).

A magyar válogatott elsőrangúan játszva az utolsó pillanatig életben tartotta feljutási esélyeit, a szerencse azonban végül Olaszország mellé állt. Nem tehetünk mást, gratulálunk az olasz válogatott visszakerüléséhez. Természetesen jár a gratuláció a magyar válogatottnak is, hiszen emlékezetes, pazar jégkorongozást láthattunk a fiúktól egész héten, így ha most keserű is a szánk íze, összességében kiváló propagandája volt a sportágnak ez a világbajnokság.

Magyarország - Olaszország 3-4 h.u. (1-3, 1-0, 1-0, 0-1)

Papp László Sportaréna, 8500 néző, vezette: Dumas, Dehaen, Fluri.
Magyarország: Hetényi - Horváth, Tokaji, Vas M., Ladányi, Sofron, Hegyi, Pozsgai, Kóger, Vas J., Orbán, Sille, Kovács, Sikorcin, Palkovics, Szélig, Benk, Galanisz, Holéczy, Magosi, Bartalis. Szövetségi kapitány: Ted Sator.
Olaszország: Bellissimo - Hofer, Helfer, Ansoldi, Fontanive, Souza, Plastino, De Marchi, Scandella, Egger, Insam, Larkin, Johnson, Iannone, Watson, Pittis, Gruber, Lutz, Iori, Felicetti, de Toni. Szövetségi kapitány: Rick Cornacchia.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >