Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
"A válogatottnál szükséges a fiatalítás... át kell adnunk a helyünket" Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2011. április 26.

ImageAz Olaszország elleni találkozóval nemcsak az idei világbajnokság, hanem egy nagyobb fejezet is lezárult a magyar jégkorong-válogatott életében. Palkovics Krisztiánt a VB tanulságai mellett erről is kérdeztük.

 

- Krisztián, hajszálon múlott, hogy nem jutottunk fel…

- Igen... Rosszul kezdtünk, aztán a második harmadtól mi voltunk a jobbak, egy ilyen csapat ellen feljöttünk 1-3-ról. Sajnos sok buta gólt kaptunk, de hát ilyen a sport. Hiába elemezzük, hogy mi volt, hogy volt, a végén egy potyagól döntött. Nem tudok mit mondani, nem volt szerencsénk ma.

- Nyilatkoztad a vb előtt, hogy ha nem siekrül a feljutás, elbúcsúzol a válogatott meztől…

- Valószínű. Most az van bennem, hogy az utolsó vb-m volt ez. Jöjjenek a fiatalok, voltam már 19 vb-n, 35 éves vagyok. Van sok fiatal, nekünk lassan át kell adni a stafétabotot. Ez az élet rendje, hogy a fiatalok jönnek. Generációváltás kell.

- Hogyan látod a jégkorongsport jövőjét?

- Jó úton halad, hiszen itt vagyunk az A-csoport kapujában. Nem mondom, hogy a jobbik csapat nyert ma, mert szerintem 40 percen keresztül mi voltunk a jobbak, de egy szerencsétlen gól döntött. Sajnálom, hogy hazai közönség előtt így alakult, szép lett volna a siker itthon. Főleg, hogy ha én sem játszom több vb-n, így befejezni nem volt valami jó érzés, de sajnos így alakult.

- Mik a terveid a nyárra?

- Család, vitorlázás, pihenés. Ez a három. Aztán készülünk a bajnoki küzdelmekre, hiszen klubszinten természetesen folytatom. Jó helyen vagyok, jó bajnokságban játszunk. De azt gondolom, hogy itt a válogatottnál szükséges a fiatalítás. Nekünk, öregeknek át kell adnunk a helyünket.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >