Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Versenyek és eredmények Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2011. április 26.

ImageElméletben és gyakorlatban is jeleskedtek a fehérvári iskolások. - A diákokkal nem mindig könnyű elhitetni, hogy megéri tanulni, hiszen a befektetett munka előbb-utóbb meghozza gyümölcsét. Az alábbi versenyeredmények azonban mindent igazolnak.

 

Budapesten, a Hungexpo területén rendezték meg a Szakma Sztár Fesztivált. Az esemény keretében került sor a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjére. A Váci Mihály Ipari Szakképző Iskola és Kollégium diákjai kimagasló eredményeket értek el. A szerszámkészítő szakmában első helyezett lett Horváth Péter, második pedig Ányos Gyula. A szerkezetlakatos szakmában a harmadik helyen végzett Harsányi Zsolt, a negyediken pedig Polgár Gergő.

 

Image
.

Nyolcadik alkalommal rendezték az Interneten keresztül zajló elsősegély ismereti verseny országos döntőjét Csillebércen. A Táncsics Mihály Általános Iskola csapata minden eddigi megmérettetésen bekerült a döntőbe, idén sem volt ez másként. Ebben az évben a hetedik osztályos Somogyi Kitti, Somogyi Kíra és Bunevácz Dominika szerepelt a fináléban, ahol összesen tizennyolc csapat mérte össze tudását.

A Táncsics Iskola tanulói a kilencedik helyen végeztek és elhoztak egy különdíjat is.

 

Image
.

A Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete rendezte meg a felmenő rendszerű városi elsősegélynyújtó versenyét. Az általános iskolai kategóriában a Táncsics öt fős csapata az első helyen végzett. Kimagasló teljesítményéért Kazinczy Emlékérmet kapott a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola egyik tanulója. A 9/1. osztályos Heim Fanni a Szép Magyar Beszéd című országos verseny döntőjében jeleskedett, melyet 2011. április 15-17-ig rendeztek meg Győrben, a Kazinczy Ferenc Gimnáziumban.

Az István Király Általános Iskola adott otthont a Simonyi Zsigmond Országos Helyesírási Verseny döntőjének, melyet mintegy száz felső tagozatos részvételével rendeztek meg. A fináléba azok kerültek be, akik előzőleg a legjobb eredményt nyújtották a városi és megyei versenyeken. A döntőt Vargha Tamás, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg.

 

Image
.

A megmérettetésen a következő eredmények születtek:

5. évfolyamon:

1. helyezett - Szörfi Menta (Székesfehérvár, II. Rákóczi Ferenc Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola)

2. helyezett - Csepeli Sára (Dunaújváros, Móricz Zsigmond Általános Iskola)

3. helyezett - Mohácsi Mirtill (Székesfehérvár, Hétvezér Általános iskola)

 

6. évfolyamon:

1. helyezett - Balázsik László (Móri, Petőfi Általános Iskola)

2. helyezett - Tamás Anna (Csákvár, Gróf Esterházy Móric Ált. Iskola)

3. helyezett - Aschenbrenner Dorka (Székesfehérvár, Tóvárosi Ált. Isk.)

 

7. évfolyamon:

1. helyezett - Füredi Barbara (Agárd, Chernel István Általános Iskola)

2. - 3. helyezettek - Tatai Álmos és Somos Bence (mindketten Székesfehérvár, Teleki Blanka Gámnázium és Általános Iskola)

 

8. évfolyam:

1. helyezett - Wágner Tünde (Mór Petőfi Általános Iskola)

2. helyezett - Erdélyi Kitti (Seregélyesi Általános iskola)

3. helyezett - Farádi Szabó Márk (Székesfehérvár, István Király Általános Iskola)

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >