Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Idén sportos lesz a Majális
Idén sportos lesz a Majális Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2011. április 27.

ImageSportolók felvonulása, bemutatók, táborbörze és sok minden más várja a vendégeket . – A megszokottól eltérő módon ünnepel Székesfehérvár idén május 1-jén. A reggeltől estig tartó, megújult programsorozat bőségesen kínál szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget a család minden tagja számára. A Sportmajálison több mint két tucat fehérvári sportklub, illetve egyesület mutatja be tevékenységét és toboroz tagokat.

 

Az események már reggel 9 órakor elkezdődnek a Palotai úton bemutatókkal, vigalommal és zenével, majd 9 óra 30 perckor színes felvonulás indul a Petőfi szobortól a Sportmajális központi helyszínére, a Bregyó közbe. Harminc székesfehérvári klub és egyesület, valamint a Velencei-tavi Vízi Sportiskola csatlakozik, körülbelül hatszáz sportoló vesz részt a menetben, mindenki saját sportmezét fogja viselni.

 

Image
.

A Bregyóban bemutatókat tartanak az egyesületek, különös tekintettel a focira, a kézilabdára, a kosárlabdára és a jégkorongra. A programokba a közönséget is bevonják, lehetőség lesz megismerkedni a játékosokkal, sőt, ki is lehet próbálni a sportágakat, ez pedig jelentősen megkönnyíti a tagtoborzást és az utánpótlás biztosítását a klubok számára. Neves sportolókat is meghívtak, akik dedikálást tartanak.

 

Image
.

Érdemes kiemelni, hogy a Bregyóban egészségügyi szűrővizsgálatokra várják az érdeklődőket, és lesz elsősegély-bemutató is. A Szabadművelődés Házában gyermekprogramok zajlanak majd, az intézmény melletti füves területen pedig táborbörzét rendeznek, az iskolások és szüleik megismerhetik számos intézmény és civil szervezet nyári kínálatát.

 

Image
.

A Csónakázó-tavon a Velencei-tavi Vízi Sportiskola tart bemutatókat, a Szabadságharcos úton pedig streetballra várják a nagyközönséget.

 

Image
Fotó: ÖKK

Természetesen nem maradhatnak el a Majális szokványos „kellékei”, a vattacukor, a körhinta és az ugráló vár sem. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, a szervezők és a sportklubok, egyesületek remélik, hogy minél több városlakó és vendég csatlakozik az idei Majálishoz, melynek célja a jó hangulat megteremtése, az aktív kikapcsolódás és a közösségteremtés.

Image
.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >