Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Olajfát ültet Spányi Antal székesfehérvári püspök II. János Pál pápa emlékére
Olajfát ültet Spányi Antal székesfehérvári püspök II. János Pál pápa emlékére Nyomtatás E-mail
Írta: Bertáné Pintér Katalin   
2011. május 02.

ImageA szentéletű II. János Pál pápa emlékére olajfát ültetett Spányi Antal székesfehérvári püspök és dr. Cser-Palkovics András a Püspökség kertjében. - Balsay István, a Fejér Megyei Önkormányzat elnöki tanácsadója egy olajfát és egy akácfát adott ajándékba a Székesfehérvári Egyházmegyének. II. János Pál boldoggá avatási ünnepségéhez kapcsolódóan, a béke pápájára emlékezve a megyés püspök a Püspökség udvarán helyezte el a békét jelképező olajfát.

 

Az utóbbi száz év világtörténelmi eseményeiben, különösen a közép-európai demokratikus rendszerek kialakulásában döntő szerepet játszó „nagy pápa” sokat a tett ugyanis a világ békéjéért. Halála előtt néhány nappal, utolsó húsvéti üzenetében is békét kért a világnak. A megyés püspök egy akácfát is elhelyezett az olajfa mellett, amelyet a Családok Évére emlékezteti majd az utódokat.

 

Image
.

Közép-Európában termesztett fafajok közül az akác rendelkezik a legkiemelkedőbb szilárdsági és rugalmassági jellemzőkkel és kopásállósága egyedülálló az európai fafajok közül. A Püspökség udvarán elültetett akácfa jelképezi majd, hogy a család intézménye szilárd alap, amely sohasem veszíti el jelentőségét.

Image
Fotó: Gersztheimer Zsolt
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >