Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Elkezdődtek a Kisteleki utcai bölcsőde kivitelezési munkálatai
Elkezdődtek a Kisteleki utcai bölcsőde kivitelezési munkálatai Nyomtatás E-mail
Írta: Hagymásy András   
2011. május 02.

ImageSzékesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata 2009-ben nyújtotta be a „IV. számú Bölcsőde bővítése és fejlesztése” című pályázatát a Közép-Dunántúli Operatív Program „Integrált mikrotérségi alapfokú egészségügyi és szociális szolgáltató központok fejlesztése” című kiírására. A bírálati szakaszt követően a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2010. március 30-án értesítette az Önkormányzatot a támogatás elnyeréséről. Ennek értelmében Székesfehérvár Önkormányzata 79.653.045 forint vissza nem térítendő támogatást nyert a IV. számú (Kisteleki úti) Bölcsőde bővítésére és fejlesztésére.

 

Dr. Dienesné Fluck Györgyi, szociális tanácsnok pénteken a helyszínen tartott sajtótájékoztatót a munkálatok megkezdése alkalmából, ahol méltatta az Európai Unió támogatását és hangsúlyozta az önkormányzat elkötelezettségét a bölcsődei férőhelyek bővítése mellett. A projekt teljes költségvetése 124.457.883 forint, mely tartalmazza a támogatási összegen felüli 36% önkormányzati önerőt is (44 millió forint).

A Támogatási Szerződést 2010. augusztus 3-án írták alá. A projekt lebonyolítását a Közgyűlés döntése alapján az Önkormányzat cége, a Székesfehérvári Városfejlesztési Kft. végzi, szorosan együttműködve a Polgármesteri Hivatal Beruházási Irodájával, mely a műszaki ellenőri feladatokat látja el. A IV. számú Bölcsőde engedélyezési és kiviteli terveit a Fejér Európa Kft. készítette el, a kivitelezést közbeszerzési eljárás alapján a Halastó Camping Kft. végzi. A felújítási munkák bruttó költsége 77 millió Ft.

 

Image
Fotó: Bácskai Gergely

A munkaterület átadása 2011. április 26-án megtörtént, a kivitelezési munkák előreláthatólag 2011. szeptemberében fejeződnek be. A fejlesztés eredményeként, az 1955-ben épült, jelenleg két gondozási egységgel működő intézmény további egy gondozási egységgel bővül, mely több mint 50 %-os férőhely-növekedést jelent, ezen kívül napközbeni gyermekmegőrzésre alkalmas terek jönnek létre, rugalmasan igazodva a munkavállaló szülők igényeihez.

Dr. Dienesné Fluck Györgyi a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a város – bár jelentős önerővel vesz részt a projektben – önmaga nem tudott volna belevágni a munkálatokba, az Európai Unió támogatása nélkül a fejlesztés, bővítés nem valósulhatna meg. Székesfehérvár önkormányzata a bölcsődei férőhelyek növelését, az ellátás színvonalának emelését tűzte ki célul.

A munkálatok ma elkezdődnek, hogy ősszel a környék kisgyermekes családjait egy szép, új intézmény fogadhassa. A kivitelezést végző Halastó Camping Kft. építésvezetője, Kiss László elmondta, hogy a gondozási egység mellett a járulékos terek kialakítása is megtörténik. Az építés során az udvart is bővítik, egy új játszókert kerül kialakításra.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >