Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow BÚCSÚZTAK A DIÁKOK - MÁTÓL ÉRETTSÉGI
BÚCSÚZTAK A DIÁKOK - MÁTÓL ÉRETTSÉGI Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. május 02.

ImageA város középiskolásai a hagyományokhoz hűen a Városház téri központi ünnepségen búcsúztak jelképesen Székesfehérvártól. Mától 2040 végzős diák kezdi meg az érettségi vizsgákat. Az idei évben a Vasvári Pál Gimnázium 12.D osztályának tanulója, Megyeri Dóra búcsúzott a diákok nevében, felelevenítve az elmúlt négy év felejthetetlen emlékeit.

 

A Városház téren 18 oktatási intézmény 1953 diákkal képviseltette magát az ünnepségen. Székesfehérvár polgármestere Reviczky Gyula szavaival búcsúzott a ballagó diákoktól: „"Ah vége, vége! Vagy ki tudja?/Diák marad az ember, amíg él,/Leckéjét a sírig tanulja:/Nehezebbet folyvást a réginél!"

 

Image
.

Beszédében dr.Cser-Palkovics András polgármestere reményét fejezte ki, hogy a fehérvári diákok biztos alapokkal indulnak el az előttük álló útra. A hagyományoknak megfelelően a központi ballagáson a végzős diákok felkötötték a város zászlajára búcsúszalagjukat.

 

Image
.

Ma reggel a magyar nyelv és irodalom, valamint a magyar, mint idegen nyelv írásbelikkel megkezdődött a 2010/2011. tanév tavaszi érettségi vizsgaidőszaka.

 

Image
.

A város végzősei színes jelmezekben is búcsúztatták az érettségi kezdete előtt a középiskolás éveiket. Idén is több száz diák gyűlt össze a Városház téren megrendezett bolondballagáson.

 

Image
.

A legötletesebb jelmezben felvonuló diákok - Székesfehérvár polgármesterének felajánlásával - 100 ezer forint hozzájárulást kaptak az érettségi bankett lebonyolításához. A versenyt a Belvárosi I. István Középiskola Hunyadi Mátyás tagintézményének 12. A osztálya nyerte, amelynek képviselői pattogatott kukoricának öltöztek be.

Image
Fotó: Bácskai Gergely
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >