Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Szombaton tűzoltónap a Zichy ligetben
Szombaton tűzoltónap a Zichy ligetben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. május 04.

ImageSzékesfehérvár Megyei Jogú Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltósága május 7-én, szombaton rendezi meg a Flórián-napi ünnepségét a Zichy ligetben. A tűzoltónap a korábbi évek hagyományait követve idén is ünnepi felvonulással kezdődik, amelyet a helyőrségi zenekar és hagyományőrző tűzoltó kocsifecskendő követ. A Zichy ligetben a délelőtti megemlékezést követően színpadi és szabadidős programok várják az érdeklődőket. Idén a műszaki mentési bemutató mellett tűzoltási bemutató is lesz.

 

Bisztricz Anettől, a Tűzoltóság szóvivőjétől megtudtuk, hogy a Zichy ligetben idén is lesz bújóhenger, vízzel és puttonyfecskendővel történő célba, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságnak köszönhetően megtekinthető az Audi TT Coupe rendőrautó, egy rendőrmotor és rendőrkutya, valamint a Fejér Megyei Baleset-megelőzési Bizottság közreműködésével motor szimulátor is várja az érdeklődőket.

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak köszönhetően a füstsátor, a kötélpálya és a Veszélyhelyzeti Felderítő Csoport járművét is meg lehet tekinteni. A rendőrségi járművek mellett lehetőség lesz egy mentőautó és a tűzoltóautók megtekintésére.

A pákozdi Capitol Lovarda pónilovaglással, a Redrock Mászóterem pedig mászófallal várja a rendezvényre látogató családokat. A délelőtti színpadi programokat követően délután 14 óra 30 perctől a Korona Agility Sport Egyesület kutyás bemutatóját tekinthetik meg az érdeklődők.

A Vöröskereszt sebimitáció-festéssel, újraélesztési bemutatóval, szűrővizsgálatokkal (vércukor, koleszterin, testzsírszint, vérnyomásmérés) vesz részt a Flórián-napon.

10:00 órától 16:00 óráig Retro Véradás lesz a Tiszti Klubban, étel: virsli és sör.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >