Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Rekvényi Renáta - a "Példa"
Rekvényi Renáta - a "Példa" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 07.

Image„Az önkéntesség olyan tevékenység, melyet egyénileg vagy csoportosan, rendszeresen vagy alkalmanként, belföldön vagy külföldön a közös jó érdekében személyes akaratból végeznek anyagi ellenszolgáltatás nélkül. Az önkéntes tevékenység közvetlen anyagi haszonnal nem jár annak végzője számára…” - és mégis vannak, akik éveken át dolgoznak fizetés nélkül, csupán azért az érzésért, ami akkor ölelkezik össze szívükkel, amikor „jó cselekedetük” eredményére tekintenek.

Ilyen például Ő is: Rekvényi Renáta, a Takarodó úti Állatotthon önkéntes gondozója.

Renáta egy 18 éves gyönyörű lány, aki 12 éves kora óta szinte minden idejét az elhagyott, kidobott, megkínzott – és a menhelyre került állatok között tölti. Takarítja ketrecüket, segít étvágyuk csillapításában, és a nyilvántartásokat is vezeti a cicákról és az örökbe fogadható ebekről.

Image
.
 

Hetente legalább négy-öt napot dolgozik az Állatotthonban, ahonnan magához is vett két kutyust. Az egyik „valós gyermeke”, a másik pedig olyan „panziós”, amíg nem talál neki megfelelő gazdit.

Az elmúlt hat év alatt olyan közel került a négylábú kedvencekhez és a természethez, hogy idén ősszel Gödöllőn folytatja tanulmányait „természetvédelmi mérnök” szakon. – De ahogy mondja, akkor sem tud majd elszakadni e helytől, ahol szabadon, s korlátok nélkül szórhatja szét szeretetét…

Image
Fotó: Temesvári Márta

(Renáta segített egyébként a "Gazdát keresünk" -sorozatunk elindításában - Ő fogta és símogatta fotózás közben a kutyusokat.)

Kapcsolódó cikkünk:

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=834&Itemid=1

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >