Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Információs pont segíti a civil szervezetek munkáját
Információs pont segíti a civil szervezetek munkáját Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. május 10.

ImageInformációs pont nyílt a Fehérvári Civil Központban, ahol összegyűjtik és koordinálják az önkéntesség évhez kapcsolódó Fejér megyei programokat, népszerűsítik városunkban és a megyében a kapcsolódó országos és nemzetközi eseményeket, valamint tájékoztatják a sajtó munkatársait. Az Önkéntesség Európai Éve Fejér Megyei Információs Pont szakmailag támogatja az intézmények és szervezetek önkéntességgel kapcsolatos pályázatainak elkészítését is.

 

Az Európai Unió 1983 óta rendezi meg a különféle témákra koncentráló „Európai Éveket”. Minden évre megjelöl egy tevékenységi területet, mely kapcsán - Európa szerte egységes megközelítést alkalmazó kampánnyal - igyekszik az állampolgárok tájékozottságát növelni és a nemzeti kormányok figyelmét a témakörre irányítani.

A 2011-es tematikus évet az önkéntesség témájának szenteli az Unió. Az Önkéntesség Európai Éve helyi programjait, akcióit Fejér megyében az Echo Innovációs Műhely szervezi. Maczuczáné Fenyvesi Viktória, az újonnan megnyílt Önkéntesség Európai Éve Fejér Megyei Információs Pont vezetője szerint a legfontosabb céljuk, hogy a civil szervezetek megkapjanak minden fontos információt törvényekről, rendeletekről és az önkéntesség évével kapcsolatos programokról.

 

Image
.

„Azért örülök különösen, hogy ezt az irodát megnyithatjuk, mert teljes mértékben azonosul azzal a célrendszerrel, amit a Civil Központ kialakításával kitűztünk.” - mondta Székesfehérvár polgármestere a megnyitón.

„Az, hogy ez egy európai programhoz is kapcsolódik, külön értéke ennek a helynek” - tette hozzá dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki szerint az iroda megnyitásával helyet biztosítanak annak az összefogásnak és egyeztetési mechanizmusnak, ami eleve megvan a fehérvári civil szférán belül.

Domokos Tamás az Echo Innovációs Műhely módszertani igazgatója a megnyitón az önkéntes munkavégzés szép példájának nevezte, ahogy a fehérvári civil szervezetek kezdik belakni a Civil Központot.

 

Image
Fotó: Bácskai Gergely

„Az önkéntesség éve jó apropója volt annak, hogy az ilyen típusú információszolgáltatás beköltözhessen a központba, de szeretnénk, ha civil információs pontként teljesedhetne ki.” - mondta Domokos Tamás, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy még idén új civil törvény születik, ami nagy kihívás lesz a szervezetek számára.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >