Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Főhajtás a világháború áldozatai előtt
Főhajtás a világháború áldozatai előtt Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. május 10.

ImageKoszorúzások a második világháború európai befejezésének évfordulóján. - A második világháború európai befejezésének évfordulójára minden évben koszorúzásokkal készülnek városunkban. Az Európa napi megemlékezéseken Székesfehérvár és Fejér Megye Önkormányzata, valamint az Összhaderőnemi Parancsnokság közösen vett részt. Idén négy helyszínen tisztelegtek a világháború áldozatainak emléke előtt.

 

Hagyományosan közös megemlékezésekkel készültek a szervezők az idei Európa Napra. Az orosz katonatemetőben indult a program, ahol néma koszorúzással rótták le kegyeletüket a világháborúban elesettek előtt a megye és a város, valamint az Összhaderőnemi Parancsnokság képviselői.

 

Image
.

11 órakor a Szentlélek német katonai temetőben koszorúztak, majd délben a Városház téren folytatódott a megemlékezések sora. A második világháborús emlékműnél Róth Péter alpolgármester, Pleizer Lajos alelnök, Spányi Antal megyés püspök és Pintér Zoltán vezérőrnagy, az Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnok-helyettese helyezett el koszorút.

 

Image
.

Újságírói kérdésre válaszolva Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere elmondta: Sokaknak sokféle üzenetet hordoz a mai Európa Nap. Számára a békét és a béke megőrzésének fontosságát jelenti.

 

Image
.

A megemlékezések 13.30 órakor Pákozdon fejeződtek be, a Katonai Emlékparkban megtartott közös koszorúzással.

Image
Fotó: Temesvári Márta
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >