Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Kerékpáron érkezik Chorleyból Székesfehérvárra Alan Whittaker
Kerékpáron érkezik Chorleyból Székesfehérvárra Alan Whittaker Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. május 11.

ImageKét keréken indult útnak angol testvérvárosunkból, Chorley-ból Alan Whittaker. Székesfehérvárig kerekezik a város tiszteletbeli polgára, hogy ezzel tisztelegjen a két település testvérvárosi kapcsolatainak 20 éves évfordulója előtt. Útközben adományokat gyűjt és egy blogban folyamatosan minden élményt megoszt az érdeklődőkkel. Több iskola is bekapcsolódott a programba, akik lefordították az angol cikkeket, illetve közösen figyelik az úti beszámolókat.

 

Székesfehérvár és angol testvérvárosa, Chorley idén ünnepli együttműködésének húsz éves jubileumát. Ennek apropóján Alan Whittaker, Székesfehérvár tiszteletbeli polgára átkerekezik Európán, miközben adományokat gyűjt a brit veteránok és a lakóhelyén elő hajléktalanok megsegítésére.

Az út részletei blogon követhetők. Itt érdekes beírásokkal, képekkel, videóval mutatják be Alan Whittaker élményeit, amiket a városunkig tartó kerékpározás során tapasztal. Több fehérvári iskolában is figyelemmel kísérik a nemes, de kalandos vállalkozást. A Széna Téri Általános Iskolások ezen felül az útról megjelent angol cikkeket is lefordították.

 

Image
.

Bárki útitársul szegődhet Alan Whittaker mellé, ha nyomon követi blognaplóját a http://thebottomlineblog.tumblr.com/  címen. Az út végállomása május végén Székesfehérvár lesz. Itt fogadják majd célba érésekor a Chorley testvérvárosunk követeként érkező angol vendéget. A jubileumra Székesfehérváron több más kezdeményezéssel is készülnek.

A Székesfehérvár-Chorley Baráti Kör Egyesület Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával egy pályázatot indít el. A műfordító versenyre két korosztályban várják a vállalkozó kedvű, irodalmat szerető diákok jelentkezését. A 10-14 éves és a 14-18 éves korosztály számára hirdetik meg a pályázatot. A fordítandó versek sajátos angol humorral, általában egy-egy ország, város, vagy személy nevére íródnak.

A legjobb három helyezett könyvjutalomban részesül. Beküldési határidő: 2011. május 19.

A Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges  e-mail címre várják a pályázatokat.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >