Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Egészség- és Sportnapot szervez az É-L-E-T Egyesület
Egészség- és Sportnapot szervez az É-L-E-T Egyesület Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. május 12.

Image„Ne hagyd (el) magad” – címmel egészség- és sportnapot rendez az É-L-E-T Egyesület 2011. május 22-én, 10-16 óra között a Palotavárosban. A program Székesfehérvár MJV Önkormányzata és az Alba Takarékszövetkezet támogatásával valósul meg.

 

A program célja, hogy az emberek felelős fogyasztással, egészséges életmóddal, illetve táplálkozással, tudatos vásárlással, valamint sportolással kapcsolatos ismereteit bővítse. A nap során ingyenes egészségügyi szűrések állnak az érdeklődők rendelkezésére. Nem titkolt cél továbbá a közösségteremtés, a fogyatékosság társadalmi elfogadásának segítése emocionális megközelítésben.

Ezen kívül a gyermekek és fiatalkorúak, illetve családok hasznos szabadidő eltöltését próbálják szélesíteni sportolási lehetőség biztosításával a város azon területein, ahol erre leginkább szükség van, vagyis a lakótelepek „betondzsungeleiben”.

A rendezvény helyszínei: Székesfehérvár –Tolnai Utcai Általános Iskola udvara és a Palotavárosi Horgász tavak – eső esetén a Tolnai iskola aulája, étkezdéje, illetve tornaterme. A program elsősorban ezen a városrészben élő családokat szeretné elérni, de a sportnapot városi szinten is meghirdetik.

A tervezett napi program:

A) „Örök szezon”? Az É-L-E-T-info sorozat első kiadványa „Örök szezon?” címmel kerül terjesztésre, amelyben arra hívják fel a figyelmet, hogy részesítsük előnyben az idénygyümölcsöket és zöldségeket, mert az örök szezonnak ára van, amelyet a környezet és egészségünk fizet meg Ebben a kiadványban egyszerűen, mindenki számára átlátható módon jelenítik meg a zöldség és gyümölcsök szezonális fogyasztási idejét.

A szervezők azt remélik ettől, hogy bár óriási a választék, és egész évben szinte mindenféle zöldség és gyümölcs kapható, de a brosúrát olvasgatva tudatosabban válogatnak majd az emberek a hatalmas kínálatban, igazodva ezzel a természet rendjéhez

B) Egészségutca – többek között ingyenes szűrések állnak mindenki rendelkezésére (Székesfehérvári Népegészségügyi Intézete, Egészségműves Klub, Vidám Zsiráf Klub, Pfizer, Peditopan Kft., Oriflame, Victofon, Albaton Hallásközpont, Újvári Gyöngyi, Mészárosné Jaskó Enikő dietetikus, Gyöngyösi István).

Szűrések, szolgáltatások: légzésfunkció (COPD) vizsgálat, Voll-féle állapot felmérés, mozgásszervi diagnosztika, mikrokamerás haj- és fejbőr analízis, svéd arcmasszázs, testtömeg indexszámítás, testzsír százalék-, vérnyomás-, és vércukormérés, hallásvizsgálat és szaktanácsadás.

Bemutatók: oxigénes víz, biorezonancia, fito- és aromaterápia, Ökonet termékek, Oriflame, Tupperware (kóstolóval egybekötve), reflexológia, medvehagyma cseppek. Tanácsadások: élelmiszerallergiák, ekcémás betegségek.

C) Jó, ha tudod! - fogyasztóvédelmi ismertető, tanácsadás a legalapvetőbb ismeretekről, jogokról (Székesfehérvári Fogyasztóvédelmi Egyesület) D) Érezd át! – jelbeszédtanulás! (SINOSZ) E) Esélyt a fénynek! – játékosan látássérültként (LÁRKE)

Célja, hogy elősegítse a fogyatékkal élő emberek helyzetének megismerését, és helyzetük átélésével az elfogadást. F) Lendületben! - Sportprogramok a FEMSZISZ, a Székesfehérvár Városi Természetbarát Szövetség, a Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület, az Alba Shotokan Dojo SE, a Honvéd-Szondi SE, az Alba-Toll SE, a „Gyermekekért” Albafi Alapítvány, valamint sok-sok önkéntes támogatásával.

• Játékos sorváltó verseny a Tolnai Utcai Ált. Isk. és a Teleki Blanka Gimnázium és Ált. Isk. alsó tagozatos tanulóknak

• Játékos ügyességi feladatok minden érdeklődőnek (Gólyaláb próba és egyéb ügyességi feladatok) - 3 forduló

• „Séta van!” „Nordic Walking” Északi gyaloglás / instruktorok által vezetett túrák indítása a Palotavárosi Horgász tavakhoz • „Futás Próba” gyerekeknek a Palotaváros központi park sétányain

• Karate bemutató

• „Grundbirkózás” bemutató és kötetlen birkózási lehetőség

• „Gyaloglás Próba” nyugdíjasoknak a Palotaváros központi park sétányain

• Kispályás labdarúgó mérkőzés - Tolnai Utcai Ált. Isk. és a Teleki Blanka Gimnázium és Ált. Isk. 5-6 osztályos fiú csapatai között

• Kosárlabda mérkőzés - ALBA OLD BOYS csapata vs. Teleki Blanka Gimnázium 11. évf. fiú csapata

• Játszóház / játékos vetélkedők kicsiknek

G) Sport-Info – Ezen a programponton történik a FEMSZISZ, a Székesfehérvár Városi Természetbarát Szövetség, a Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület, valamint a meghívásukra jelentkező sportszervezetek prospektusainak, szórólapjainak terjesztése. H) Kisállat simogató - Fertőzug Szabadidőpark I) Nemezelés

 Az egészségügyi szűrések és a program mindenki számára ingyenes. Minden érdeklődő nevezési lappal abszolválhatja a különböző programpontokat. A rendezvény végén az aktív résztvevők közözött főleg sportolással és egészséges életmóddal összefüggő, illetve különböző felajánlásokból eredő ajándékokat sorsolnak ki.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >