Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Kulturális és tudománypolitikai konferencia Székesfehérváron
Kulturális és tudománypolitikai konferencia Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. május 12.

ImageKulturális és tudománypolitikai konferencia zajlik a városban. A rendezvény házigazdája Székesfehérvár Önkormányzata, a Városi Levéltár valamint a Kodolányi János Főiskola Történeti, illetve Hungarológiai Műhelye. Szerdán reggel a Városháza Nagytanács termében Szőcs Géza államtitkár, Cser-Palkovics András polgármester, L. Simon László a Kulturális és Sajtóbizottság elnöke és Szabó Péter a KJF rektora köszöntötte a tanácskozás résztvevőit.

 

Szőcs Géza a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának államtitkára arról is beszélt megnyitójában, hogy a két világháború között két jelentős kultuszminiszter is kötődött Fehérvárhoz: Klebelsberg Kuno a városban töltötte gyermek és ifjúkorát, Hóman Bálint pedig Székesfehérvárt képviselte az Országgyűlésben.

Image
.

 

„Olyan ország még nem volt, amely azért ment volna tönkre, mert kulturális célokra áldozott” szól a konferencia mottója, mellyel kapcsolatban megjegyezte, hogy nemzeti stratégiai ágazat a kultúra.

Megnyitó beszédében utalt a 2013-as emlékévre, mint mondta remélhetőleg erre az évre is úgy fognak majd emlékezni, mint mi emlékezünk 1938-ra. Cser-Palkovics András polgármester a kultúra a tudomány és a sport közösségkovácsoló erejéről beszélt.

Image
Foto: Bácskai Gergely

 

Mint mondta, lelki többletet teremt a nehéz idők átvészeléséhez is a kultúra. Kiemelte, hogy a 2013-as emlékévben méltó módon adhatunk iránymutatást, reményét fejezte ki, hogy két év elegendő arra, hogy felkészüljünk, de 2013 meg sem közelíti azt, ami 1938-ban történt Székesfehérváron.

Hangsúlyozta, hogy a város büszke a kulturális intézményeire és a fehérvári felsőoktatásra is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >