Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Karate Európa Bajnokság Székesfehérváron
Karate Európa Bajnokság Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2011. május 13.

ImageA háromnapos versenysorozatra tizenkilenc országból érkeznek résztvevők. – A Videoton Oktatási központ ad helyet a 12. S.K.I.E.F. Európa Bajnokságnak, melyet május 27-29. között rendeznek meg. Sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők a rangos megmérettetésről, a versenyt Székesfehérvár Önkormányzata is támogatja.

 

Östör Annamária önkormányzati képviselő, egészségügyi és sporttanácsnok a sajtótájékoztatón örömét fejezte ki a tekintetben, hogy a megyeszékhelyet választották az EB helyszíneként. Megköszönte a szervezők munkáját, biztosította a résztvevőket arról, hogy a város minden segítséget megad a verseny sikeres lebonyolításához és reméli, hogy a résztvevők elégedetten, jó élményekkel térhetnek majd haza.

Az Európa Bajnokságot a Shotokan Karate-do International Federation (SKIF) Magyarországi Szervezete rendezi. Bucs-Tonk Dóra alelnök elmondta: a nemzetközi szervezet 1977-ben jött létre, alapítója Kancho Hirokazu Kanazawa 10. danos karatemester, a shotokan karate élő legendája. A szervezet tagjai között ma már több mint száz ország szerepel, Magyarország 1988-ban csatlakozott.

Hozzátette: a karate egy olyan sportág, melyben a japán és az európai kultúra ötvöződik. A sportág erősíti a küzdőszellemet, formálja a jellemet, a gyerekek fegyelmet tanulnak, ez pedig nagyon fontos a bűnmegelőzés szempontjából is. Hozzátette: a SKIF háromévente rendez világ- és Európa bajnokságot. Az igen jelentős sportmúlttal rendelkező Székesfehérvárra tizenkilenc országból csaknem hatszáz versenyző érkezik.

 Dudás Lajos, aki ugyancsak alelnöke a SKIF Magyarországi Szervezetének, elmondta: a Videoton Oktatási Központ ideális helyszín, mivel több kisebb terme alkalmas az EB sikeres lebonyolítására. A versenyzés az alábbi korcsoportos bontás szerint történik: 12-13 évesek - gyermek kategória, 14-15 évesek - ifjúsági kategória, 16-17 évesek - kadet kategória, 18-39 évesek – junior és felnőtt kategória, 40 év felett pedig master kategória.

A versenyzők fiú-lány, valamint férfi-női csoportosítás alapján mérettetnek meg formagyakorlat (kata) és küzdelem (kumite) versenyszámokban, egyénileg, illetve csapatban. A S.K.I.E.F Európa Bajnokságra nyolc japán mester érkezését várják, akik a világ- és európai szervezetet vezetik. Öt küzdőtéren öt bíró irányítja a versenyt ötven segítő támogatásával.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >