Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Legyen zöldebb Székesfehérvár!
Legyen zöldebb Székesfehérvár! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. május 13.

ImageA Városgondnokság márciusban meghirdetett közterületi növényültetési pályázatára összesen 169 pályázat érkezett be a parkfenntartási csoporthoz. Az intézmények közül összesen 24 általános- és középiskola, 16 óvoda és bölcsőde jelentkezett. A családi ház tulajdonos közül 74-en, a lakótelepi társasházak közül pedig 36-an jelentkeztek. Összesen 5584 cserje, 231 fa, 43 rózsa, 452 fenyőféle, 3340 egynyári és 2432 évelő növény továbbá 784 muskátli került a pályázókhoz.

 

Bozai István városgondnok a sajtónak elmondta: Az egynyári palánták, az évelők és a muskátlik kiszállítása ezen a héten már be is fejeződik, a konténeres cserjék rózsák, fenyők és a fák pedig legkésőbb az őszi ültetés időszakáig eljutnak a kérelmezőkhöz.

A pályázók a növények kiválasztásánál sok esetben kértek helyszíni szakmai segítséget a város főkertészétől. Erre azért is szükség volt, hogy az adott környezetbe illő növények kerüljenek kiültetésre.

Néhány lakótelepi közterületen, vagy korábban elültetett fasorba már olyan nagyméretű fával kellene a hiányt pótolni, amelyet a lakók önerőből nem tudnak elültetni. Ezek a helyszínek sem maradnak üresen fa nélkül, mivel a szakemberek az őszi fásításkor fogják a hiányzó növényeket pótolni.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >