Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Fehérvárcsurgón a Károlyi kastélyban tartották az idei megyenapot
Fehérvárcsurgón a Károlyi kastélyban tartották az idei megyenapot Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. május 16.

ImageÜnnepi közgyűléssel erősítették meg Fejér megye településeinek összetartozását Fehérvárcsurgón a Károlyi kastélyban az idei megyenapon. A képviselők határozatot hoztak arról is, hogy az országban elsőként Fejér Termék – védjeggyel biztosítják a megyében készült élelmiszeripari termékek védelmét.

 

A közgyűlés díszvendége Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter volt. Mint mondta "A megyék életében is fontos fordulópont lehet az idei év, ismét megerősödnek, intézményeket kapnak, s megerősödnek hatáskörök szempontjából is."

A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a megyék szerepével kapcsolatban kifejtette: a kormány célja, hogy rehabilitálja a megyéket, oda helyezze vissza az intézményeket, ahol azokat a polgárok nyilvántartják, ahol a polgári közösség identitásának egy szelete megtalálható.

"Bevallott célunk az, hogy rehabilitáljuk a megyéket, oda helyezzük vissza az intézményeket, ahol a polgárok azt nyilvántartják, ahol a polgárok közösségi identitásának egy szelete megtalálható" - fogalmazott a politikus.

Mint mondta, fordulópont az idei év ezért is, mert hatáskörök szempontjából is megerősödnek a megyék. Miután január elsejétől létrejöttek a kormányhivatalok, "ismét van államigazgatási megyénk, ismét megteremtettük azt az egységes és integrált intézményrendszert, amely nemcsak hatékony működést, polgárbarát ügyintézést biztosít, "hanem újabb támaszt jelent nemzeti identitásunkhoz, nemzeti öntudatunkhoz és a regionális, megyei öntudatunkhoz is" - jelentette ki Navracsics Tibor.

A felújított Károlyi-kastélyban tartott megyenapi ünnepi közgyűlésen a képviselők elfogadták a Fejér Termék Programot. Mint Vargha Tamás a közgyűlés elnöke elmondta, az átfogó program a térségben működő kis- és középvállalkozásoknak, élelmiszertermelőknek és feldolgozóknak, a kézműves termékek előállítóinak segít a piacra jutásban.

A termékeket logóval és védjeggyel látják majd el. A készítmények egy része már a megyenapon is bemutatkozott, 150 terméket kínáltak a kastély parkjában megrendezett vásár nyolcvan pavilonjában. A magyar agrárgazdaság jövője a hasonló kezdeményezéseken múlik – ezt mondta a szaktárca vezetője.

 Fejér megye és a Mezőföld számára kiemelt fontosságú döntés született, ezt a példaértékű határozatot a Magyar és a Fejér Megyei Agrárkamara is kiemelten támogatja – hangzott el a rendezvényen.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >