Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Lázár: Át kell alakítani a kedvezmények rendszerét Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2011. május 17.

Image"Felül kell vizsgálni a korábbi kedvezményeket a rendészeti ágazatban, amikor a közbiztonság hazánk egyik legnagyobb problémája." - hangsúlyozta Lázár János hétfői, parlamentben tartott sajtótájékoztatóján. A frakcióvezető kijelentette: a foglalkoztatás bővítéséhez át kell alakítani a kedvezmények rendszerét.

 

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy Balsai Istvánnal módosítást terjesztettek be a hatályos alkotmányhoz, ami lehetővé teszi, hogy visszahozzák azt a 30 ezer rendvédelmi dolgozót a munka világába, akik korkedvezménnyel vonultak nyugdíjba.

A képviselő elmondta, jelenleg hazánkban három és fél millió munkavállaló tartja el hat és fél millió honfitársát. Ha ez a tendencia nem változik, annak beláthatatlan következményei lesznek - tette hozzá.

Lázár emlékeztetett, Orbán Viktor a foglalkoztatás bővítését jelölte meg a kormány egyik legfontosabb céljának. Hogy ezt elérjük, a kedvezmények rendszerét át kell alakítani - fűzte hozzá. Ezért Balsai Istvánnal támogatjuk a kormány azon törekvéseit, hogy az általános öregségi korhatár elérése legyen a nyugdíjak kifizetésének jogalapja, felül kell vizsgálni a korábbi kedvezményeket a rendészeti ágazatban, amikor a közbiztonság hazánk egyik legnagyobb problémája - szögezte le.

Lázár János kiemelte: a módosítás az 57. életévüket betöltött alkalmazottakra nem vonatkozik. Újságírói kérdésre reagálva elmondta: az alkotmánymódosítás pusztán a kereteit jelöli ki a rendvédelmi dolgozókkal folytatott tárgyalásoknak.

Hozzátette: a keretek kijelölése a mindenkori kormány feladata. Arra a felvetésre, hogy egyes szakszervezeti vezetők úgy nyilatkoztak: nem biztos, hogy meg tudják őrizni a demonstrációk békés jellegét, a frakcióvezető úgy reagált: ha nem tudják a vezetők garantálni a tüntetések békés menetét, akkor a kormány megszakítja az egyeztetéseket

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >