Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A kórházat is segítik a Richter Egészségváros látogatói
A kórházat is segítik a Richter Egészségváros látogatói Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó Tibor   
2011. május 17.

ImageIngyenes szűrővizsgálatokon és egészségügyi tanácsadásokon vehetnek részt május 21-én, szombaton a megyeszékhelyen, a Városház téren a Richter Egészségváros Program egész napos családi rendezvénye keretében. - A helyszínen fitnesz- és gyermekprogramokkal, színpadi műsorral várják a fiatalokat, felnőtteket és időseket egyaránt. A tartalmas szórakozás mellett minden résztvevő növeli a Richter Gedeon gyógyszercég által felajánlott alapadomány összegét a Fejér Megyei Szent György Kórház számára.

 

A rendezvényről közös sajtótájékoztatót tartott Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kormányzati kapcsolatok és PR vezetője, Brájer Éva Székesfehérvár alpolgármestere, Vargha Tamás, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Csernavölgyi István, a Fejér Megyei Szent György Kórház főigazgatója és Rudolf Péter színész-rendező, a program egyik védnöke.

Brájer Éva alpolgármester a programmal kapcsolatban elmondta, érdemes elgondolkodni azon, hogy kulturális rendezvények mellé is szervezzenek szűrési lehetőséget annak érdekében, hogy javuljon a társadalom egészségi állapota. Az alpolgármester hozzátette, hogy a városi önkormányzat gyermektáborában, a Bregyó-közben is jelen lesz majd a prevenció.

 

Image
.

Vargha Tamás, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke az Egészségváros kapcsán örömét fejezte ki, hogy a gyógyszergyártó cég szűrőprogramot szervez Székesfehérváron. Beszélt a Fejér termék programról is, amelynek köszönhetően egészséges élelmiszereket fogyaszthatnak a gyerekek a megye közintézményeiben. A helyszínen nemcsak saját egészségükért tehetnek a látogatók, hanem a város egészségügyi intézményének fejlesztéséhez is hozzájárulhatnak.

A RichterGedeon gyógyszercég ugyanis 2 millió forint adományt ajánl fel a Fejér Megyei Szent György Kórház számára. Ezt az adományalapot a rendezvényre kilátogató lakosok a programokon való részvételükkel növelik. Érkezéskor minden résztvevő pontgyűjtő füzetet kap. Valamennyi szűrővizsgálatért, teszt kitöltésért, vagy fitneszeszköz használatért adománypontok járnak. A beváltott pontokat a Richter hozzáadja a kórház számára szánt adomány alapösszegéhez.

 

Image
.

Dr. Csernavölgyi István, a Szent György Kórház főigazgatója elmondta, hogy Fejér megye toplistás a vezető megbetegedések arányát tekintve, így rendkívül hasznos a szűrőprogram. Az adományt az informatikai bázis fejlesztésére és a prevencióra fogják fordítani. Évek óta halogatott egészségügyi ellenőrzésen, szűrővizsgálatokon eshet túl akár az egész család május 21-én Székesfehérváron, a Városház téren, ahol 10 órától 18 óráig a Richter Egészségváros Program várja a kikapcsolódni vágyókat.

A harmadik éve zajló országos rendezvénysorozat keretében csont-sűrűségmérést, prosztataszűrést, vércukor-, koleszterinszint-, vérnyomásmérést és bőrgyógyászati szűrést végeztethetnek el a szakemberekkel a rendezvényre látogatók. A szűrővizsgálatok mellett egészségügyi tanácsadásokon is részt vehetnek az érdeklődők: Alzheimer-kór, memóriazavar, alvászavar, reflux és gyomorfájdalmak, onkológiai, nőgyógyászati témában felmerülő kérdésekre kaphatnak választ, de dietetikus és gyógytornász véleményét is kikérhetik.

A Patika sátorban a „Kérdezze gyógyszerészét” tanácsadás mellett megtudhatják testsúlyukat, magasságukat és testtömeg-indexüket, előadásokat hallgathatnak meg, a legaktívabb lakosok pedig véradáson és elsősegélynyújtás bemutatón is részt vehetnek. Az elmúlt évek során számos ismert személy vett részt és állt a kezdeményezés mellé, így aki ellátogat Székesfehérváron a Richter Egészségvárosba, az találkozhat Jaksity Katával és Rudolf Péterrel, beszélgethet Rácz Zsuzsa íróval és együtt tornázhat Katus Attilával. Sőt, kérheti kedvenc slágerét is Garami Gábortól a ClassFM hétvégi kívánságműsorában.

 

Image
.

A rendezvényen színpadra lép a Lőfan Mazsorett Csoport, az Urban Dance Team, az E.C.D.S. Dance School és a Zita Dance TáncSport Egyesület. A helyszínen nemcsak saját egészségükért tehetnek a látogatók, hanem a város egészségügyi intézményének fejlesztéséhez is hozzájárulhatnak. A RichterGedeon gyógyszercég ugyanis 2.000.000 forint adományt ajánl fel a Fejér Megyei Szent György Kórház számára. Ezt az adományalapot a rendezvényre kilátogató lakosok a programokon való részvételükkel növelik.

Érkezéskor minden résztvevő pontgyűjtő füzetet kap. Valamennyi szűrővizsgálatért, tanácsadáson való részvételért, előadás meghallgatásáért, teszt kitöltéséért vagy a fitneszeszközök használatáért adománypontok járnak. A beváltott pontokat a Richter forintban hozzáadja a kórház számára szánt adomány alapösszegéhez.

A nap végén kiderül sok ezer résztvevő egészsége, hány millió forintot jelent a kórháznak.

A részletes programról, a kampányhoz kapcsolódó érdekességekről a kampány teljes ideje alatt a www.egeszsegvaros.hu honlapon olvashatnak bővebben az érdeklődők, javaslataikat vagy észrevételeiket pedig az Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges címre küldhetik el.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >