Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ki legyen Székesfehérvár Díszpolgára?
Ki legyen Székesfehérvár Díszpolgára? Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2011. május 19.

ImageSzékesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a korábbi évekhez hasonlóan augusztusban adja át helyi kitüntetéseit, melyek minél körültekintőbb előkészítéséhez kérjük városunk lakóinak javaslatát. A javaslatokat június 20-ig lehet a Közművelődési Irodára beküldeni. A javaslatnak tartalmaznia kell a javaslattevő nevét, az adományozásra javasolt személy, közösség nevét, elérhetőségét, életútját, munkásságát, rövid méltatását.

 

Az alábbi kitüntetésekre, díjakra várják székesfehérvári lakosok, közösségek, szervezetek javaslatát:

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Díszpolgára díj

A díj adományozható annak a magyar vagy külföldi állampolgárnak, aki valamely kiemelkedően jelentős munkájával vagy egész életművével hozzájárult Székesfehérvár fejlődéséhez, anyagi és szellemi gyarapodásához, elősegítette a város tekintélyének növelését itthon és külföldön, továbbá példamutató emberi magatartása miatt köztiszteletben áll.

PRO CIVITATE díj

A díj adományozható annak a személynek, aki a társadalmi, gazdasági élet különböző területein a várost és annak polgárait huzamosabb időn át szolgáló kiemelkedő tevékenységet végzett.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Tiszteletbeli Polgára cím

A cím annak a nem székesfehérvári, külföldi vagy magyar állampolgárnak adományozható, aki munkájával jelentős mértékben elősegítette Székesfehérvár és polgárai szellemi és gazdasági fejlődését, gyarapodását.

A javaslatokat 2011. június 20-ig lehet eljuttatni a Polgármesteri Hivatal Közművelődési Intézményi Irodájára (Székesfehérvár, Városház tér 1.). A javaslatnak tartalmaznia kell a javaslattevő nevét, az adományozásra javasolt személy, közösség nevét, elérhetőségét, életútját, munkásságát, rövid méltatását. 

A díjak, címek átadására a Közgyűlés augusztusi ünnepi ülésén kerül sor.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >